Még nem regisztráltam

Életke

Madeira, Capri, Szantorini – európai szigetek, amiket nem érdemes kihagyni

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Európa számtalan gyönyörű szigettel büszkélkedhet, amelyek mind egyedi varázzsal és lenyűgöző látnivalókkal várják a látogatókat.

Te melyik szigetet látogatnád meg legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Szantorini

Az Égei-tenger vulkanikus szigetén elterülő vakító fehér házikók mindenkinek a szemei előtt vannak. Szantorinit érdemes kifejezetten nem nyáron látogatni, hiszen a főszezonban akár 2 millió turista is felkeresi.

Capri

Egész évben kellemes időjárás jellemzi a capri-kék tengerrel körbehatárolt álomszigetet. Nemcsak a fényűző boltok, de természeti kincsei miatt is vágyódhatunk oda.

Ischia

A csöppnyi olasz szigetre Nápolyból jutunk át leghamarabb. Capri kistestvérének is nevezik, ám jóval csendesebb és nyugodtabb. Már távolról is vonzó színes házikóival és kastélyával.

Rodosz

Történelmi és természeti értékekben egyaránt dúskál a sziget, így ha pihenésre vágysz azért, ha kirándulni a hegyekben és városokban, akkor azért jó célpont Rodosz.

Azori-szigetek

Buja, zöld növényzet, kék hortenziák és  fürdésre alkalmas krátertavak. Ez a Portugáliához tartozó szigetcsoport 9 szigetből áll, melyek közt repülővel és hajóval lehet közlekedni. Különleges kilátás, ananász- és teaültetvények, bálnales, építészeti különlegességek jellemzik a szigeteket.

Míkonosz

Áttetsző kék tenger, homokos part és pezsgő éjszakai élet. Igazi görög életérzés vár itt.

Madeira-szigetek

A portugál szigetcsoport több része még teljesen érintetlen. Mivel szubtrópusi éghajlat jellemzi, így nemcsak a nyári főszezonban érdemes látogatni, sőt, kifejezetten vonzó kora tavaszi úti cél.

Vis

Nem a 90 négyzetkilométeres horvát sziget ugrik be elsőre, ha Horvátországba készülünk, mégis megéri nekiindulni és felkeresni, már csak azért is, mert itt forgatták a Mamma Mia 2-t.

Menorca

A kicsi sziget a Baleár-szigetcsoport tagja. Eggyel nyugodtabb verzió nagy testvérénél, a nyüzsgő Mallorcánál, hiszen inkább a túrázni vágyó családosok látogatják az UNESCO által védett növény- és állatvilágot.

Vir

A horvát sziget különlegessége, hogy egy hídon át közelíthető meg és csupán egy város alkotja, amit szintén Virnek hívnak. Találunk a szigeten sziklaszirteket, erődöt, iszapparadicsomot, de ha imádjuk a tengeri testmozgást, gyakorlatilag minden vízi sportot ki fogunk tudni próbálni itt.