Még nem regisztráltam

Életke

Hűséges, kedves, intelligens – ezért szeretjük igazán a másikat

Anna Csákó

Hogy mitől válik valaki vonzóvá számunkra, azt millió és egy dolog befolyásolhatja – megpróbáltuk azokat a legalapvetőbb emberi tulajdonságokat összeszedni, amiket általában keresünk a másikban, ha közös jövőt tervezünk vele.

Neked melyik a legfontosabb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
Jacob Ammentorp Lund / Getty Images

Megbízható

Az emberi kapcsolatok egyik alappillére a bizalom, így természetes, hogy a hozzánk legközelebb állókban szeretnénk megbízni.

Javier Sánchez / Getty Images

Őszinte

Ha hirtelen mindenki képessé válna a gondolatolvasásra, valószínűleg a legtöbb párkapcsolat még aznap véget érne – nem azt állítjuk, hogy mindenki tele van sötét titkokkal, de az őszinteség nem is azt jelenti, hogy a nap 24 órájában minden egyes átszaladó érzelmünket egymásra borítjuk.

Betsie Van der Meer / Getty Images

Intelligens

Egy valódi, nem csak testiségen alapuló kapcsolatnál nehezen elképzelhető, hogy a felek ne legyenek közel azonos szellemi szinten – persze ez sem általános érvényű szabály.

Matthias Kulka / Getty Images

Hűséges

Nehéz kérdés, kinek mit jelent a hűség, és ezt legjobb egy kapcsolat elején tisztázni – van, aki az érzelmi megcsalás felett szemet huny, de egy harmadik fél szorosabb megölelése már bántja, míg máshol kevesebb jelentőséget tulajdonítanak a fizikai érintéseknek, viszont egy mély beszélgetéstől elárulva érzik magukat a felek.

Maki Nakamura / Getty Images

Magabiztos

Sokan szeretik, ha a szerelmük tudja, mit akar (azt persze még jobban, ha ugyanazt, mint ő), és nem gyötrik örökös kételyek arról, hogy mennyi joga van létezni a világegyetemben.

Compassionate Eye Foundation / Steve Smith / Getty Images

Önzetlen

Előfordulhatnak olyan helyzetek, ahol a másik érdekében azt kívánjuk, bárcsak viselkedne önzőbben, de általában az önzetlenséget nem hátrányként szoktuk felróni egymásnak.

Erik Isakson / Getty Images

Hasonló

Csak hogy a legalapvetőbbeket írjuk: érdemes ugyanabban a történelmi korban és térben élnünk azzal, akivel együtt szeretnénk megöregedni.

Westend61 / Getty Images

Vicces

Vagy épp nem az, de legalább tudsz vele nevetni.

Vincent Besnault / Getty Images

Kedves

Ez az ismerkedés időszaka alatt még egész jól szokott menni, de a legszebb, ha évtizedek után is ugyanolyan kedvesek vagyunk egymással, mint az elején.

Paul Bradbury / Getty Images

Különböző

Az ellentétek vonzzák egymást.

Sally Anscombe / Getty Images

Nagylelkű

Azok a kapcsolatok is működhetnek jól, ahol minden garast elszámol a két fél hó végén, de talán egy-egy ajándék vagy vacsorameghívás még ilyen felállásnál is jólesik a másiknak.

LOUISE BEAUMONT / Getty Images

Türelmes

A türelem azok mellett lehet kifejezetten fontos, akik nem a pontosságukról ismertek.