Még nem regisztráltam

Életke

Edzés, új hobbik, káros szokások elhagyása – újévi fogadalmak, amiket nagyon nehezen tartunk be

Grósz Petra
Grósz Petra

Mutatjuk a legnépszerűbb magunknak tett ígéreteket, amik a szilveszteri bulin még jól hangzanak, gyakorlatban viszont már kevésbé tűnnek egyszerűnek.

Számodra melyik a legnehezebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
SimpleImages / Getty Images

Elhagyni egy káros szenvedélyt

Az év minden napján elsüthető a „holnaptól nincs több!” kezdetű mondat.  Sokan kijelentik, hogy a következő naptól felhagynak, de legalábbis mérséklik a hódolást egy káros szenvedélyüknek, ha viszont nem akarják eléggé, még sokáig elkísérheti őket.

Martin Poole / Getty Images

Kiselejtezni a lomot

Többünk otthonában állnak felhalmozva, esetleg a fiókok mélyére rejtve olyan cuccok, amikről tudjuk, hogy sosem lesznek már hasznunkra, még sincs szívünk megválni tőlük. Pedig sok helyet szabadíthatnánk fel, ami pedig jó állapotban van, ajándékként vagy adományként sokaknak okozhat örömet.

urbazon / Getty Images

Gardróbrendezés

Miután hónapokon (netán éveken) át dobáltuk egymásra a holmijainkat a szekrényünk polcain és a fiókban, ha tetszik, ha nem, eljön a nap, amikor mindent elő kell venni, hogy helyet találjunk neki. Minél távolabbra tolódik ez a dátum, annál nehezebb lesz egy körben végezni vele.

Fly_dragonfly / Getty Images

Új hobbi

„Úgy kipróbálnám…” – mondjuk sokszor, aztán mégsem kerítünk sort arra a tevékenységre, ami iránt érdeklődünk. Pedig új hobbit találni nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy költségekbe verjük magunkat, sőt: van, hogy így születnek meg új bizniszek.

Twenty47studio / Getty Images

Többet spórolni

Takarékoskodni több szempontból is nehéz. Fejben jóval egyszerűbb eldönteni, mekkora összeget szeretnénk félretenni, amíg el nem érkezik a hónap vége, esetleg egy váratlan, de annál nagyobb kiadás – vagy épp egy leárazás, amire nem tudtunk nemet mondani.

Morsa Images / Getty Images

Egészséges étkezés

Felgyorsult hétköznapjainkhoz gyakran hozzátartoznak a gyorsételek. Ezek nemcsak a külsőnkön, de az egészségünkön is nyomot hagyhatnak egy idő után, az ízük miatt mégis nehezen tudjuk őket mérsékelni fogyasztásukat, vagy akár teljesen magunk mögött hagyni.

DRAKULA IMAGES / Getty Images

Befejezni a fölösleges dolgok gyűjtögetését

Böngészés az interneten szembejövő webáruházakban, netán leárazás a plázában, barkácsboltokban? Sokunknak megvan a maga nemezise, ha fölösleges pénzköltésről van szó, ugyanis ha a szívünkre tesszük a kezünket, szinte biztos, hogy akadnak a környezetünkben olyan holmik, amikről már a megvásárlásuk pillanatában is tudtuk, sosem fogjuk használni őket.

miniseries / Getty Images

Több főzés rendelés helyett

Egy hosszú nap után felüdülés lehet házhoz rendelni a kedvenc fogásunkat, ebből a kényelemből viszont hamar szokás válhat. Innen visszatáncolni nem könnyű, főleg akkor, ha a kedvenc éttermünk várakozás szempontjából is komfortos közelségben van.

Hinterhaus Productions / Getty Images

Kevesebb telefonnyomkodás

A telefonos appok és streamingszolgáltatók térnyerésével egyre könnyebb megszökni a valóság elől, pedig a világ igazi szépségeit zömmel a falakon kívül találjuk meg.

Betsie Van Der Meer / Getty Images

Rendszeres testmozgás

Az ünnepi asztal mellett ülve és az újévi koccintásnál még jól hangzik, de ha eljön az ideje, hamar kiderül, hogy nem lesz egyszerű szokást csinálni belőle.