Még nem regisztráltam

Életke

Padlizsán-, tonhal- vagy tojáskrém – a legegyszerűbb feltétek, amikkel feldobhatod a szendvicsedet

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Ha feldobnád a szendvicsed, vagy átugrik pár barátod és villantanál valami egyszerű, de nagyszerű ropogtatni valót, akkor egy házi szendvicskrémmel nem tudsz mellélőni. Gyors, egyszerű, és még egészségesebb is lesz a bolti verziókkal szemben.

Neked melyik a kedvenc szendvicskrémed?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra

10 szavazat.

Csicseriborsó krém (humusz)

Érdemes ennek az elkészítését is kipróbálni otthon. Csicseriborsó kapható konzerv formában, szezámmagkrémet pedig már sok boltban vásárolhatunk.

Körözött

A legnagyobb klasszikus. Egyszerű és nagyszerű, fehérjében gazdag, magyaros krém. Igény szerint ízesítve sok hagymával, pirospaprikával és köménnyel.

Májkrém

Érdemes kipróbálni az elkészítését otthon. Bármilyen májból készülhet, a fűszerezést meg igazíthatod a kedved szerint. Esélyes, hogy utána nem veszel már bolti verziót.

Kolbászkrém

Füstölt kolbászból isteni kencét lehet készíteni, ki-ki ízlésének megfelelően fűszerezze csípősre, vagy enyhébbre. Lágy vajjal és tejföllel lesz kenhető állagú.

Tojáskrém

A tojáskrémet is sokféleképpen lehet készíteni. Pikánssá tehetjük újhagymával és mascarponéval, de egyszerű tejföllel is szuper krémes lesz.

Tonhalkrém

Változatosan ízesíthető, egészséges finomság, már ha szereted a halat. Nem csak kenyérre kenve, zöldséges mártogatósnak is szuper, vagy tésztával is kombinálhatod.

Tökmagkrém

Igazi feketeöves pesztó. Csak halmozd be az előkészített hozzávalókat a turmixgépbe és már lehet is fogyasztani. Olaszos változat is készülhet aszalt paradicsommal és bazsalikommal.

Padlizsánkrém

Ahány ház, annyi szokás – a padlizsánkrémre ez különösen igaz. A sült padlizsánt, hagymát és fokhagymát összekeverheted tejföllel vagy görög joghurttal, de készíthetsz házi majonézt is hozzá.

Tepertőkrém

Ropogós, friss tepertő az alapja. Darálóba tesszük vajjal és hagymával, majd mustárral, sóval és borssal ízesítjük pihentetés előtt.

Zakuszka

Az erdélyi (de kaukázusi eredetű) zöldségkrémből érdemes több üveggel befőzni a nyár során, hiszen többféle fogyasztási módja is lehet. A legjobb, ha a padlizsánt, hagymát, répát és paradicsomot grillen készítjük.