Még nem regisztráltam

Életke

Páva, flamingó, Guatemala nemzeti jelképe – ezek a legkülönlegesebb színű madarak a világon

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A különböző madarak rendkívül változatos színekben pompáznak, és vannak köztük olyan fajok, amelyek különleges és lenyűgöző színvilágukkal kitűnnek a tömegből.

Szerinted melyik madár a legszebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.
2024975862

Indiai páva

India nemzeti madara egy itthon is jól ismert díszmadár fajta, melyet gyakran állatkertekben is láthatunk. A hím példányok faroktollazata igen díszes. Ezt a 18 kormánytollból álló „uszályt” képes széttárva megmutatni gyönyörű mintázatát a nőstényének.

1465706170

Hegyi kékmadár

A rigófélék családjába tartozó, apró madárka Észak-Amerikában és Mexikóban fordul elő, főleg a magas hegyekben él. A hímek viselik ezt a csodálatos élénk kék színt.

143949977

Vörös kardinálispinty

Az élénk vörös tollazattal és csőrrel, illetve fekete pofával rendelkező vörös kardinálispinty egy észak-amerikai madárfajta. A fajtára jellemző vörös szín azonnal magára tereli a figyelmet, különösen akkor, ha hóval borított, téli napokon bukkannak fel.

Lantfarkú paradicsommadár

Ez az Indonéziában található madárfaj első ránézésre viccesnek tűnik fekete tollai közül kikandikáló színes foltjaival és kunkori faroktollával, de az igazi varázslatát akkor mutatja meg, amikor a nőstény számára egy csábító táncot lejt.

1147348005

Mandarinréce

Ez az ázsiai díszmadár feltűnő megjelenésével különleges látványt kelt. A hűség és szerelem mintaképének tartott madár vöröses, zöldes, aranyló tollazatáról ismert, kedves megjelenése miatt pedig közkedvelt állatnak számít a világszerte.

508591364

Szivárványcsőrű tukán

A Venezuelában és Kolumbiában őshonos szivárványcsőrű tukán hatalmas, színes csőréről ismerhető fel a legkönnyebben. Bár megjelenése fejedelmi, hangja azonban közel sem: békákra hasonlító kiáltása akár egy kilométerre is elhallatszik.

LADY GOULDIAN FINCH (Erythrura gouldiae) AUSTRALIA, Male.   A colorful passerine bird, native to Australia.  The male's chest is purple while the female's chest is a lighter mauve.

Gould-amandina

Ez a különleges madár Ausztráliában őshonos, és amennyire aprócska, annyira gyönyörű, szivárványszínű tollazattal rendelkezik. Több színverziója is megtalálható a természetben ennek a fajnak, így találkozhatunk  sárga, fekete és vörös fejű példányokkal is.

506214972

Sárgaszárnyú ara

A makaó névre is hallgató, afrikai madárfaj a papagájok egy különleges nemzetségéhez tartozik. Alapszíne skarlátvörös, ami sárga, zöld és kék tollazatban végződik, leginkább a szárnyaknál. Ez a papagájfajta képes beszélni és utánozni különböző állatok hangját, amivel még színesebb egyéniségévé válik a madárvilágnak.

1253027657

Quetzal (Kvézál)

Az aztékok szent állatának tartott madár Közép-Amerikában őshonos, és annyira jelentős múlttal rendelkező fajta, hogy Guatemala nemzeti jelképeként is feltűnik az ország zászlaján. Megjelenését vibráló, irizáló zöld tollai dobják fel, a hímek pedig párzási időben hosszú farktollakat növesztenek, hogy elnyerjék a kinézett tojó szívét.

186124310

Flamingó

A közismert, különleges megjelenésű madár színét a táplálékát alkotó algák és halak karotinoid tartalmából nyeri. Köszönhetően annak, hogy nagy telepekben élnek, látványuk lélegzetelállító.