Még nem regisztráltam

Kult

Magyarországi állatkertek és vadasparkok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Közel 50 kisebb-nagyobb állatkert, vadaspark, madárpark, állatfarm és látványakvárium van hazánkban. Ezek látogatása kiváló szabadidős program gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Neked melyik a kedvenc állatkerted, vadasparkod, vagy hova mennél el legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

58 szavazat.

Kecskeméti Vadaskert

Az ország legkisebb területű állatkertje, ahol leginkább hazai vadakat és őshonos magyar háziállatokat nézhetünk meg.

Pécsi Állatkert

A Mecsek oldalába épült állatkert fő látványossága a főépületben található akvárium-terrárium, amelynek százezer literes medencéjében számtalan hal-, hüllő- és kétéltűfajjal találkozhatnak a látogatók.

Szegedi Vadaspark

Az ország egyik legfiatalabb állatkertje, illetve a legnagyobb alapterületű is. Elsősorban ritka, veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.

Nyíregyházi Állatpark

Ezt az állatkertet a várostól 5 km-re lévő Sóstói üdülőövezet tölgyesében alakították ki. Az óriási területen földrészenkénti bontásban nézhetjük meg, hogy miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

Medveotthon Veresegyház

A medvéken kívül farkasokat és rénszarvasokat is láthatunk. A medvéket óriási fakanalakkal lehet etetni a kerítésen keresztül mézzel.

Budakeszi Vadaspark

A Kárpát-medencében élő, itt őshonos állatokat nézhetjük meg Budakeszin. Egyébként erdei iskola, állatsimogató és egy kalandpark is várja az ide látogatókat.

Tropicarium és Ócenárium Budapest

A Camponában található Tropicariumban több száz trópusi, tengeri, édesvízi és hazai állatfaj található. A látogatók etethetnek varánuszt vagy akár ráját is simogathatnak.

Xantus János Állatkert (Győr)

Kezdetben elsősorban a hazai faunát kívánták bemutatni, ma már azonban minden földrész képviselteti magát. Különösen nagy hangsúlyt kapnak az afrikai állatok.

Veszprémi állatkert

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Magyarország harmadikként alapított állatkertje. Folyamatosan fejlesztik, és az elmúlt években bővült az alapterülete is. Nagy népszerűségnek örvend az állatkerten belül található Dinó park.

Budapesti állatkert

A Városligetben található, 1866-ban megnyílt Fővárosi Állat- és Növénykert az egyik legrégebben működő európai állatkert. Közel ezer fajta állatot tudunk itt megnézni.