Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb randiprogramok Budapesten

Anna Csákó

Bár végeredményben nem a számít, hogy hová mentek randevúzni, de egy okosan megválasztott program sokat dobhat az este hangulatán.

Ti hol éreznétek magatokat a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.
Werner OTTO / ullstein bild / Getty Images

Kirándulás a Gellért-hegyen

Nem véletlenül nyilvánították a világörökség részévé a Budapest fölé magasodó természeti csodát. Egy a város zajától távol eső, de mégis annak lüktetésében tett kirándulás a Gellért-hegyen segíteni fog nektek ellazulni, és igazán egymásra figyelni.

Mónus Márton / MTI

Libegőzés

Aki már kipróbálta, azért fog elmenni újra, aki pedig még sosem, annak azért érdemes. A Zugligeti Libegő Budapest egyik legszebb kirándulóhelyéhez visz fel minket – több méter magasban, lélegzetelállító panoráma mellett libeghettek fel egész a János-hegyig, majd ugyanazon az útvonalon juthattok vissza a városba. És a legjobb benne, hogy egész évben várja utasait, így télen ugyanolyan élményt tud nyújtani, csak a fagyit kell lecserélnetek egy gőzölgő teára.

FSTOPLIGHT / Getty Images

Piknikezés a Margit-szigeten

Pénztárcakímélő megoldás, és még jól is laktok közben. Igaz, igényel egy kis előkészületet, de nem kötelező kockás kisterítővel és kosárkába tett friss bagettekkel kivándorolni a Margit-szigetre. Akármit csinálnátok ott, csak rajtatok múlik, hogy jól érzitek-e majd magatok, hiszen a gyönyörű, természethez közeli környezet adott – elmehettek sétálni, biciklizni, rollerezni, fagyizókat és kávézókat is találtok bőven, de ha csobbannátok egyet a nyári hőségben, a Palatinus strand is nyitott kapukkal vár.

Maor Winetrob / Getty Images

Elvándorolni a Fővárosi Állat- és Növénykertbe

Különleges állatok között kézen fogva andalogni mesébe illő elfoglaltság. Az ott élő állatok viccesek, kedvesek és érdekesek: tehát pont olyanok, mint egy jó randi.

Jacobs Stock Photography Ltd / Getty Images

Meginni egy kávét Újlipótvárosban

Ha valaki jó kávét akar inni egy hangulatos budapesti helyen, az a XIII. kerület utcáit járva nehezen tud mellé lőni. És mi sem kellemesebb, mint egy finom latte mellett együtt törni a fejeteket az élet nagy kérdésein. Ha pedig folytatnátok a beszélgetést, de már üres a poharatok, pillanatok alatt a Duna partján találhatjátok magatokat.

picture alliance / Getty Images

Fejtörés szabadulószobákban

Tökéletes helyszín lehet ahhoz, hogy kínos feszengés nélkül bemutassátok egymást a barátaitoknak, hiszen nem fogtok ráérni azon gondolkozni, hogy miről kellene beszélgetni: valahogy ki kell jutnotok élve a teremből! Persze nem kell ezt sem véresen komolyan venni, de segíteni fog összehozni azokat, akik a legfontosabbak számotokra.

WEKWEK / Getty Images

Végig látogatni a múzeumokat

Képzőművészeti, irodalmi, iparművészeti, előadóművészeti, gasztronómiai, természettudományi, vallási vagy akár a sport irányába érdeklődnétek, temérdek múzeum közül válogathattok, kezdve a szűkebb rétegek számára létrejött apróbb kiállítóterektől egészen a Nemzeti Múzeum vagy Szépművészeti Múzeum monumentális épületéig. Ha megunnátok az őskori régészeti leletek bújását, átnézhettek a Macska Múzeumba cicákat simogatni, flipperezni a Flipper Múzeumban, vagy kipróbálhatjátok a Csodák Palotájának legújabb izgalmas találmányait – bárhogy is döntenétek, nem fogtok unatkozni.

Alan_Tow / Getty Images

Sétahajózás a Dunán

Választhattok vacsorával, borkóstolóval vagy koncerttel párosított utakat, de néhány vízen fekvő hotel is vár rátok, ha éjszakába nyúlna a találkozó, és nem tudnátok szabadulni a Duna látványától (és egymás társaságától). Az biztos, hogy hullámokon ringatózva a városnézésnek is egész más hangulata lesz.

Sopronyi Gyula / 24.hu

Romkocsmázni

Budapest méltán híres omladozó falú, jó sört kínáló zegzugos kocsmáiról. Ennek egykor anyagi okai voltak: a romos, felújításra váró épületeket a tulajdonosok így is ki tudták adni, a bérlők pedig kreativitásukkal helyettesítették a komfortot, leginkább a VII. kerület kiváló lokációjáért és az alacsony bérleti díjakért cserébe. Mára divattá vált a formabontó megoldásokat nyújtó közösségi terek léte – szedett-vedett, kopottas bútorok, falfirkák és avantgárd művészeti alkotások között egy randevú is könnyedén tehető emlékezetessé.

Alexander Spatari / Getty Images

Városnézés hőlégballonról vagy óriáskerékről

A Deák téri óriáskeréken 60 méter magasból, míg a városligeti hőlégballonon 150 méteres magasságból csodálhatjuk a fővárost. Ha tériszonyosok lennétek, annál jobb: mi sem romantikusabb, mint remegve összebújni a madarak birodalmában!

MTVA / Faludi Imre

Fürdés a Római-parton

Egy forró nyári délutánon nincs is jobb érzés, mint térdig beleszaladni a Dunába, amit a Római-parti szabadstrandon ráadásul ingyen megtehettek. Száradás közben sem kell feltétlenül a homokba dugnotok a fejetek: biztosan találtok egy jó hekkezőt, ahol evés után jeges limonádéval hűsíthetitek le magatok.

Varga Jennifer / 24.hu

Találni egy jó koncertet

Fesztiválszezonban ez mindig egyszerűbb, de a hűvösebb évszakokban is rengeteg koncerthelyszínre ellátogathattok, ahol még ismeretlen, befutás előtti kis zenekarok néhány fős közönségétől kezdve több ezer emberrel együtt tombolhattok a Puskás Arénában.

andresr / Getty Images

Színházba menni

Hétköznap vagy hétvégén, télen vagy nyáron, tragédia vagy komédia, klasszikus vagy modern, alternatív vagy kőszínház – mindenki megtalálhatja a kedvére valót, és a fél fizetésetek sem kell otthagyni érte. A színház büféjében egy pohár pezsgő mellett pedig a darabban látottak biztosan jó alapot fognak adni egy beszélgetéshez, ami által közelebb kerülhettek a választottatokhoz.

Chev Wilkinson / Getty Images

Biciklire pattanni

Ha nincs saját, körülbelül két perces regisztráció után bérelhettek magatoknak bringát, és néhány száz forintért együtt szelhetitek végig a várost kétszer két keréken. Az egészségeteknek is jót fog tenni, és a mentális állapototoknak sem árt, ha nem a tömött 4-6-oson kell átvergődnötök a város egyik feléből a másikba, ha helyszínt változtatnátok a randevú alatt. Ráadásul önálló randiprogramnak is kiváló, bár valljuk be: az autósok és gyalogosok tömegében szükség van egy kis rutinra és bátorságra is a budapesti biciklizéshez.

alxpin / Getty Images

Sétálni a Budai Várnegyedben

A Budai Vár és az azt körülölelő épületek és utcák minden magyar kulturális örökségének a részei. Ráadásul csak néhány lépcsőfokkal kell megkezdünk, ami igazán semmiség ahhoz képest, amit egykor az Oszmán Birodalom janicsárjainak kellett megtenniük.

Mohos Márton / 24.hu

Bulizni a Gozsdu udvarnál

Vagy bárhol máshol. A lényeg, hogy érezzétek jól magatokat, és ehhez számtalan szórakozóhely biztosít helyszínt számotokra. Igaz, az üvöltő zene mellett valószínűleg nem a beszélgetésen lesz a hangsúly, de ki mondta, hogy minden randin Platónról kell eszmét cserélni?