Még nem regisztráltam

Életke

Rossz idő, elveszett bőrönd, sérülés – gondok, amik elronthatják a nyaralást

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Beköszöntött a nyári szezon, ami azt jelenti, hogy sokan útnak indulnak, hogy világot lássanak, pihenjenek és esetleg a tengerparton süttessék a hasukat. Ugyanakkor az izgatottan várt utazás hamar rémálommá válhat.

Szerinted melyik tudja legjobban megkeseríteni a nyaralást?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
1360140094

Megfázás

Sok országban a klimatizált helyiségek sokkal jobban le vannak hűtve, mint hazánkban, szervezetünk pedig nehezen alkalmazkodhat az ilyen környezetekben, ezért bizony becsúszhat egy szép kis megfázás. Igyekezzünk lázcsillapítóval, köhögés elleni szerekkel is készülni az utunkra, hogy a lehető leghamarabb tudjuk a tüneteket enyhíteni.

1312223869

Sérülés

Akár egy bokaficam, vágás vagy törés is kettétörheti a várva várt nyaralásunk, így igyekezzünk mindig óvatosak lenni, utasbiztosításra befizetni, és vinni magunkkal sebtapaszt és betadine-t is.

1328220487

Rossz idő

Nincs annál rosszabb, ha napsütésre számítunk, ehelyett borús, esős, hideg időt kapunk.

Unrecognizable Black Guy Touching Aching Abdomen Having Painful Stomachache Standing Over Gray Studio Background. African Man Suffering From Stomach Inflammation. Gastritis And Abdomen Pain. Cropped

Gyomorrontás

Különösen az egzotikus országokban érdemes figyelni arra, hogy mit eszünk vagy iszunk, hiszen nem minden helyen biztonságos a csapvíz fogyasztása, vagy egy ebéd az utcai ételárustól.

Traveler with suitcase in airport concept.Young girl walking with carrying luggage and passenger for tour travel booking ticket flight at international vacation time in holiday rest and relaxation.

Elveszett bőrönd

Izgatottan leszállunk a repülőnkről és nyaralásunk első napján az fogad minket, hogy elveszett a poggyászunk? Sajnos megesik. Igyekezzünk minél jobban felismerhetővé tenni a bőröndünket, tüntessük fel rajta elérhetőségünket és reménykedjünk, hogy legközelebb ez nem velünk fog előfordulni.

One mature man trying to sleep covering his ears to avoid neighbour noise at home or hotel during the day.

Zajos környék

Még a legjobb hotelekben is előfordulhat velünk, hogy beszűrődik az utca zaja, vagy a szomszédok hangja. Egy füldugó sokat tud segíteni, hogy pihentető alvásaink legyenek a nyaralásunk alatt is.

1321546697

Veszekedés

Utazásunk során kénytelenek vagyunk még szorosabban összezárva lenni utastársainkkal, így az új helyzetek szülhetnek ellentéteket és nem kívánt veszekedéseket. Viszont emlékeztessük magunkat: nem vitatkozni jöttünk erre a helyre, hanem hogy kipihenjük a szürke hétköznapok fáradalmait.

1034036804

Szúnyogok és egyéb rovarok

Egy gyönyörű kirándulást vagy egy esti csillaglest is el tud rontani a szúnyoginvázió vagy a szobánkba bekúszó ismeretlen bogár. Ha tudjuk, hogy ez előfordulhat, vigyünk magunkkal szúnyogriasztót, amit magunkra fújhatunk, a szálláson, pedig ha van, húzzuk el a szúnyoghálót.

Construction tower cranes on a building site

Felújítások

Idegesítő, ha az ablakunkhoz közel, egy tervezett útvonalon, esetleg egy meglátogatni kívánt helyszínen végeznek felújítást. Sokszor egy szép fotót is tönkre tud tenni, ha egy látványosságot épp renoválnak.

A woman is holding a mobile phone in her hands. On the device screen of the smart phone  visible is an empty battery. The photo was taken over the model's shoulder. I have created the battery icon in adobe illustrator myself. It is intended to look like a generic battery icon.

Lemerült telefon

„Ha nem készült kép, akkor ott sem voltunk”. Ma már a zsebünkben van minden, amire szükségünk lehet a telefonunknak köszönhetően, de ennek az okos kütyünek is van egy ellensége: a lemerült akkumulátor. Ha hosszabb távon vagyunk áram nélkül, érdemes egy erős powerbanket is beszereznünk az utunkra.