Még nem regisztráltam

Életke

Színes falevelek, kuckózás, sütőtök – dolgok, amiért szeretjük az őszt

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az ősz a nyár végét jelenti, de rengeteg okunk van arra, hogy szeressük ezt az varázslatos évszakot.

Te mit szeretsz legjobban az őszben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.
SRINAGAR, INDIA - NOVEMBER 17 : A visitor is seen at the Mughal Garden covered with fallen leaves of mighty Chinar trees in Nishat Srinagar, Kashmir on November 17, 2022. Autumn colors are reaching their peak with trees, particularly Chinar, changing their colors as the days are becoming shorter. (Photo by Faisal Khan/Anadolu Agency via Getty Images)

Őszi táj

Az egykor zöld fák a sárga, a vörös és a narancs gyönyörű árnyalataiban pompáznak. Ilyenkor végre kirándulni is szívesebben indul el az ember, és érdemes is, hiszen minden táj ebben az időszakban a legszebb.

Protective man holding up his jacket and covering his girlfriend from raindrops while both walking in the nature.

Időjárás

A nyári nagy hőség után megkönnyebbülést jelent amikor végre elkezd lehűlni a levegő. A szeptember időjárás szempontjából nagyszerű hónap, mivel a nappalok még kellemesen melegek, de az esti csípős idő már lehűti a házakat, lakásokat.

Brazil, Women, Tranquility, Morning, Coffee - Drink

Forró italok

Meleg kakaó, forró csoki, ezerféle tea… remek érzés ezekkel átmelegedni ha hazaértünk, vagy beülni valahova a barátainkkal és velük együtt elfogyasztani.

Roasting butternut pumpkin, for a warming soup.  Top view on oven tray.

Sütőtök

Az őszi szezon slágere. A legjobb ha önmagában toljuk a sütőbe, minimális olajjal és mézzel meglocsolva.

Divat

Éljen a réteges öltözködés! Amikor nyáron nagy a forróság, a divat néha háttérbe szorul a kényelem javára. Az ősz azonban újra visszahozza a jól kombinálható darabokat, például vékony kabátokat, pulóvereket, hosszúnadrágokat, hosszabb szoknyákat és csizmákat.

Candles for cold weather.  Cosy winter evening or winter holidays celebration concept

Illatos gyertyák

Nem csak ősszel lehet gyertyákat gyújtani, de ilyenkor igazán hangulatos, főleg ha valami finom, fűszeres illatút választunk.

book and cup of coffee in hands of girl on winter autumn evening near fireplace

Bekuckózós esték

A kanapén takaró alatt, egy könyvvel vagy filmmel kuckózás az egyik legjobb időtöltés hidegebb hónapokban. Elmaradhatatlan egy bögre forró ital is ilyenkor, de a hangulat fokozásához néhány gyertyát is érdemes meggyújtani.

Halloween

Tudjuk, tudjuk… nálunk nem halloween, hanem mindenszentek van. De kár elvenni az örömet azoktól, akik szívesen beöltöznének jelmezükbe egy éjszakára. Plusz a világító tökfejek is melengetik az ember lelkét.

woman holding big stack of knitted plaids and blankets. cozy and warm winter home decor

Kötött pulcsik

Nincs is jobb, mint egy puha, meleg pulóverbe bújni, amikor az idő kezd lehűlni. Végre elővehetjük a kedvenc pulóvereinket és kardigánjainkat, amint a levelek elkezdenek színt váltani.

Stock photo of frothy hot chocolate drink in mug with gas fire in background and feet on the coffee table at Christmas . This man is wearing socks to warm up in winter weather. The hot chocolate is topped with delicious pink and white marshmallow sweets

Vastag otthoni zoknik

Végre nem azok a bosszantó titokzoknik, amik egész nyáron leestek a lábunkról.

Man and her dog is relaxing at home and shopping electronics online during Black Friday sale.

Black Friday

Bár nálunk közel sincsenek olyan akciók mint Amerikában, azért érdemes ilyenkorra időzíteni ha valami drágább dolgot tervezünk vásárolni, mert ki lehet fogni jó ajánlatokat.

Young couple watching television while relaxing on bed in bedroom

Új sorozatok és tévéműsorok

A televíziós csatornákra szeptemberben megérkeznek az új műsorok, de a streamingszolgáltatóknál is ilyenkor indul be a legnagyobb dömping.