Még nem regisztráltam

Életke

Virágos hajpánt, peplum felső, szakadt farmer – így öltözködtünk 10 éve

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Van a 2014-es trendek között, ami örökre velünk marad, de bizony akadt olyan is, ami tíz év távlatából már csak kellemetlen emléknek számít.

Neked melyik ruhadarab volt 10 éve a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
Beauty Fashion Model Girl with Colorful Dyed Hair. Girl with perfect  Hairstyle. Model with perfect Healthy Dyed Hair. Rainbow Hairstyles

Színes hajak

Bár nem ruhadarab, a frizuránk mégis képes öltöztetni. Ma már nem botránkozunk meg rajta, de 10 éve a legmenőbb dolog volt, ha pár csíkban, vagy a teljes hajunkat befestve pompáztunk a szivárvány néhány színében.

Young woman in red lumberjack shirt, jeans and brown sneakers standing on one leg, flexing muscles, looking over the shoulder and shouting. Three quarter length studio shot on yellow background.

Flannel ingek

A favágó stílus virágzása közepette a fekete-piros flannel ingek is a fénykorukat élték. A grunge újraéledése idején ez az egyszerű ruhadarab szinte mindenkinek a ruhatárában megtalálható volt.

Cropped shot of a young woman standing outside

Skinny jeans

A farmerek, bár soha nem mennek ki a divatból, minden évtizedben újabb és újabb verzióban lesznek igazán népszerűek. 2014-ben nem csak a szakadt farmerek, de a totálisan testre simuló, úgynevezett skinny farmerek is virágkorukat élték. Bár ma is szívesen viseljük őket, jelenleg a lazább szabású darabok számítanak divatosnak, amivel persze nem feltétlenül kell foglalkozni.

Serious Asian woman with colorful dyed hair and necklace standing by blurred grandstand and looking at camera

Choker nyakláncok

2014-ben a 90-es évek divatja a virágkorát élte, így visszatértek a gyerekkorunkban annyira kedvelt, fekete színű, műanyag nyakláncok, amik úgy néztek ki, mintha egy tetoválás lenne a nyakunkon.

Feet  shod in sneakers multi-colored yellow, white, black and blue down the marble stairs

Őrült sneakerek

A sportcipők mindig is kényelmet és stílusos megjelenést nyújtottak, ám 2014-ben minél őrültebb, színesebb és díszesebb volt a sportcipőnk, annál jobban imádtuk.

451436894

Virágkorona

Lana Del Rey melankólikus stílusának esszenciális eleme volt a virágkorona, ami az áprilisi Coachella fesztiválon is feltűnt és végigkísérte 2014 nyarát. Igazi virágból vagy műanyagból készült, lényegtelen, az öltözékünket bármikor feldobta egy vidám virágos hajpánt.

Woman in fashionable ripped Jeans

Szakadt farmer

Elvétve még ma is találunk belőlük a ruhaboltokban, de 10 évvel ezelőtt csúcsra volt járatva a szakadt farmerek divatja. Az enyhén rojtozottól a szétesés szélén lévőkig mindent láthattunk az utcán és a vörös szőnyegen is.

Portrait of beautiful young woman posing wearing a red jacket, black round hat on white background

Körsál

Ha egy hagyományos sálat túl snassznak éreztünk, akkor jöhetett a körsál, ami bármilyen szettet feldobott, legyen az sportos vagy elegáns.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 09: A guest wears black off shoulder top, skirt, bag outside Theory outside on September 09, 2023 in New York City. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)

Peplum felső

10 éve nem volt olyan üzlet, ahol ne árultak volna belőle valamilyen fajtát. A peplum felső egy deréktól bővülő fazonú ruhadarab, aminek különlegessége, hogy az alja nem egyenes volt, hanem kifelé szélesedett. Ez sajnos nem minden testalkaton állt jól, így nem is csoda, hogy ma már csak nosztalgikusan gondolunk vissza rá, de nem vennénk fel.

1426845321

Túlméretezett kardigánok

Ha igazán kényelmesen és lazán akartunk megjelenni hűvös időben, akkor 2014-ben biztosan egy túlméretezett kardigánt választottunk. Ennek viselése akkoriban igen divatos stílusról árulkodott.