Még nem regisztráltam

Életke

A zenélő, a hangosan szexelő és a kopácsolós – szomszédtípusok, akiktől falra mászunk a panelban

Grósz Petra
Grósz Petra

Ritkán olyan szerencsés egy emeletes ház lakója, hogy csupa csendes, rendes szomszéd vegye körül. A panelban élőknek gyakran időről időre meggyűlik a bajuk szomszédsággal. Listába szedtük azokat a kedves szomszédokat, akik mindenáron megpróbálnak az idegeinkre menni.

Téged melyikük borít ki a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.
Westend61 / Getty Images

A vallató

Időnként nem baj, ha a ház tősgyökeres lakói nyitott szemmel járnak, de van az a pont, amikor már kezd nemkívánatossá válni az érdeklődésük. „Ki maga? Kihez jött? Mióta lakik itt?” – sorakozhatnak egymás után a nekünk, vagy éppen a hozzánk érkezőkhöz intézett kérdések, amiket gyanakvó pillantások kísérnek.

AJ_Watt / Getty Images

A dumagép

Bármennyire is a pontosság híve az ember, időnként előfordul, hogy késve indul el otthonról. Ilyenkor, amire a legkevésbé vágyunk, az egy csevegni vágyó szomszéd, aki az egyértelmű nonverbális jeleink ellenére sem enged minket utunkra, mert mindig eszébe jut egy új, kivesézendő téma.

vgajic / Getty Images

A zenész

Klasszikus filmes sztereotípia, hogy a szomszéd gyereke hangszert kap a születésnapjára, amit utána mindenki hallgathat. A való életben viszont kevésbé vicces, amikor minden este hat órakor felcsendül mellettünk a dob, furulya vagy trombita hangja.

Henrik Sorensen / Getty Images

A bulizós

Kifejezetten frusztráló, amikor egy szomszédos lakásból átdübörgő zene zavarja meg az esti pihenésünket, amihez esetenként némi óbégatás is társul. Minél több vendége van az illetőnek, annál kellemetlenebb a helyzet – főként, ha hétköznapokon művelik mindezt.

Thomas Trutschel / Photothek / dpa Picture-Alliance / AFP

Az éjjel takarító

Kártevők szempontjából csupa öröm, ha a körülöttünk élők rendben tartják a lakásukat, ha viszont túlzásokba esnek, már kevésbé. Akadnak olyan fanatikus tisztaságrajongók, akik képesek akár az esti, vagy netán a kora hajnali órákban is porszívózni, nem beszélve azokról, akik olyan későn is simán elindítják a mosógépet, hogy a centrifuga még éjszakába nyúlóan rázhatja az egész emeletet.

Meng Yiren / Getty Images

A hangosan szexelő

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint mikor az ember álomra hajtaná a fejét, de a szomszéd lakásban élő pár akkor kezd bele a turbékolásba. Hát még ha nyitott ablaknál is teszik!

PixelsEffect / Getty Images

A kiabálós

A legtöbb baráti társaságban van olyan személy, aki szinte csak kiabálva képes beszélgetni. Megesik viszont, hogy ezen illető éppen a szomszédunkban lakik, és ha nem elég vastagok a falak, akaratunk ellenére is értesülhetünk élete történéseiről.

Catherine Falls Commercial / Getty Images

A trappoló

Legyen szó gyerekről vagy felnőttről, egyaránt őrjítő tud lenni, ha a felettünk lakó úgy közlekedik, mint egy elefánt.

Coolpicture / Getty Images

Az ezermester

Bármilyen hihetetlen, egy többemeletes lakóházban mindig lesz legalább egy ember, aki éppen felújít vagy bútort szerel. Ugyan a fúrás és kopácsolás hangjai napközben is elég kellemetlenek, vannak, akik már a hajnali órákban szeretik elkezdeni a barkácsolást, akár hétvégén is.

HUBERT / BSIP / BSIP / AFP

A friss gazdi

Állatbarátok és kevésbé nagy rajongóik is egyetérthetnek abban, hogy egy magára hagyott házi kedvenc nyüszítését nem túl kellemes hallgatni – hasonlóan nem nagy öröm az sem, ha az esti órákban kell időről időre „élveznünk” a lépcsőházban visszhangzó kutyaugatás szimfóniáját.

Jaromir / Getty Images

Aki mindig leejt valamit

Időnként mind elejtünk ezt-azt, legyen szó kisebb, vagy éppen nagyobb súlyú tárgyakról. Akadnak viszont olyan szomszédok, akiknek mintha valahogy minden ki akarna esni a kezükből: lehetőleg a hajnali, vagy éppen a késő esti órákban.