Még nem regisztráltam

TechTud

Kutyafajták, amik a lakásban is jól érzik magukat

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A felelős állattartás alapja, hogy megfelelő mennyiségű mozgást biztosítunk a házi kedvencünknek. Azonban minden kutyafajtának mások az igényei, akadnak olyanok, amik a lakásban is kifejezetten jól érzik magukat.

Neked melyik a kedvenc kutyafajtád az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.
Alertness, Animal, Animal Body Part, Animal Eye, Animal head

Tacskó

Mivel vadászkutyák,  mindenképpen ügyelni kell a megfelelő mennyiségű mozgásra. Az egyik legjobb választás, ha városban szeretnél tartani kutyát.

TODAY -- Pictured: Noodle the Pug on Wednesday June 8, 2022 -- (Photo by: Nathan Congleton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Mopsz

A mopsz egy igazi szeretetgombóc. Család- és gyermekbarát, és más kutyákkal is kijön. Mozgásigénye átlagos, de mivel hízásra hajlamos, nem ajánlott a séta idején spórolni.

Beautiful Yorkshire terrier playing with a ball on a grass

Yorkshire terrier

Mozgásigénye méretéhez képest nagy, bár pont azért mert kicsi, könnyebb ezt kielégíteni. Nagyon könnyen alkalmazkodnak gazdájuk életviteléhez.

Adorable French bulldog

Francia bulldog

Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta. A természete csendes és barátságos, illetve nincs túl nagy mozgásigénye. Rövid orra miatt könnyen elfogy a levegője, ezért nem is szabad túlterhelni. Szeret egész nap aludni, így jól viseli azt az időt, amíg távol vagy.

Golden Cavalier King Charles spaniel/Poodle mix puppy looking at the camera sitting in front of a gray backdrop

Uszkár

Nagyon intelligens fajta, könnyen tanul. Játék közben is le lehet őket fárasztani, de azért a friss levegőt is igénylik.

Csivava

Klasszikus lakásban tartott kutyafajta, tipikus öleb. Kifejezetten érzékeny fajta, nagyon nehezen viseli a hideget, így a téli időszakban sokkal inkább henyél a kanapén, mintsem hogy kint legyen a szabadban.

Playful orange havanese dog is running with a pink ball in his mouth in a spring garden

Havanese

Szeret játszani, de nem igényel rengeteg mozgást, a nagy, kimerítő séták nem neki valóak. Intelligens, és könnyen tanítható. Az ugatást nem viszi túlzásba, csak akkor jelez, ha oka van rá.

Portrait of cute little while maltese dog sitting on sofa at home

Máltai selyemkutya

Ez egy nagyobb mozgásigénnyel rendelkező fajta, aki abban az esetben érzi jól magát a lakásban, ha naponta többször leviszik sétálni, de nem csak arra a kis időre, amíg elvégzi a dolgát.

 

dog pomeranian spitz smiling watch the evening sun at the park's nature.

Pomerániai

Igazi szőrmók. Aki kevesebb időt tud csak otthon tölteni, annak is ideális társa lehet. Persze minden nap többször sétáltatni kell, hogy levezesse az energiáját.

Spanish Galgo. Purebred dog at sunset

Agár

Lehet, hogy megdöbbentő, hiszen imádnak és nagyon gyorsan tudnak futni, de nincs akkora mozgásigényük, mint sokan gondolják. A rövid, intenzívebb mozgást preferálják, a maradék időben pedig szívesen lustálkodnak a kanapén.