Még nem regisztráltam

Életke

Zserbó, bejgli, hókifli – sütik, amik miatt várjuk a karácsonyt

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A karácsony nemcsak az ajándékozásról és az ünnepi dekorációkról szól, hanem a legfinomabb karácsonyi sütikről is.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Flódni

Dió, mák, alma és lekvár öt vékony tésztaréteg között.

Bejgli

Tésztájában klasszikus esetben dió vagy mák töltelék található, de már kapható akár gesztenyés vagy pisztáciás is.

Linzer

Néhány hozzávalós tészta, finom lekvár a közepén, porcukor a tetején. Ha olyan sütit sütnél, ahol minimális a hibalehetőség, csinálj linzert.

Zserbó

A csoki, a dió és a lekvár tökéletes kombinációja. Lustábbak készíthetnek zserbógolyót hasonló hozzávalókból.

Mákos guba

Bár inkább desszert, mint sütemény, a mákos guba gyakran szerepel az ünnepi menük között.

Hókifli

A töltött verzió – szilvalekvárral vagy dióval a legfinomabb.

Gyümölcskenyér

Az adventi böjt során készített szegényes kalácsot karácsonyra különböző finomságokkal, például aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel turbózták fel. Így alakult ki a ma is ismert ünnepi gyümölcskenyér.

Vaníliás kifli

A töltelék nélküli verzió – a tésztájába mandula –, dió- vagy mogyoróőrlemény kerül, sütés után pedig forrón porcukorba forgatják.

Mézeskalács

A karácsonyi szezon elengedhetetlen része a mézeskalács. Formázni és díszíteni is élmény, de azért megenni a legjobb.

Mézes krémes

Könnyedebb, mint a zserbó. A mézes piskótalapok közé finom grízes krém és lekvár kerül, a tetejére meg mehet a csoki.