Még nem regisztráltam

Kult

Látványos filmes átalakulások

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Filmekben sokszor találkozunk olyan szereplőkkel, akik a felismerhetetlenségig megváltoztatták külsejüket egy karakter hiteles megformálása miatt. Ez sokszor rengeteg lemondással, vagy pedig számtalan maszkmesteri székben eltöltött órával jár.

Mit gondolsz, kinek az átalakulása volt a legnagyobb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Tom Cruise - Trópusi vihar

Ha nem tudja az ember, hogy Les Grossman szerepében Tom Cruiset látja a képernyőn, magától rá sem jön. Az átalakulás ebben az esetben a maszkmestereknek volt köszönhető.

Christian Bale - A gépész

Christian Bale olyan intenzíven beleélte magát az álmatlanságban szenvedő munkás szerepébe, hogy megdöbbentő módon 28 kilogramm súlyt veszített a forgatás előtt. Naponta egy almát és egy tonhalkonzervet evett csak a forgatásra való felkészülése során.

Charlize Theron - A rém

A film Aileen Wuornosról szól, aki prostituált volt és sorozatgyilkossá vált. Theron 15 kilót hízott a szerep kedvéért, illetve a maszkmesterek teljesen elvették a szépségkirálynő imázsát.

Christian Bale - Alelnök

A gépésszel ellentétben itt híznia kellett Christian Bale-nek: George W. Bush alelnökét, Dick Cheneyt játszotta egy életrajzi filmben, és ezért jó pár kilót fel kellett szednie, és a haját is leborotválták.

Matthew McConaughey - Mielőtt meghaltam

McConaughey sokat fogyott a szerep miatt, hiszen karaktere a filmben végstádiumú HIV-beteg.

Jared Leto - Chapter 27

John Lennon gyilkosának, Mark Chapmannek az életéről szóló filmben Jared Leto alakította Chapman karakterét. Nagyon intenzív fizikai átalakuláson ment keresztül a szerep miatt, 25 kilót hízott.

Brad Pitt - Benjamin Button különös élete

Benjamin Button különleges genetikai rendellenességgel születik, ami miatt visszafelé öregszik. Az átalakulás ebben az esetben smink és speciális effektek segítségével történt.

Robin Williams - Mrs. Doubtfire

A főszereplő elválik a feleségétől és nőnek öltözve dolgozik dadusként a saját gyermekei mellett.

Rooney Mara - A tetovált lány

David Fincher nem kegyelmezett Rooney Marának, a színésznőnek keményen át kellett alakulnia a film kedvéért. Egyenes, rövid hajat viselt, testét piercingek és tetoválások borították.

Nicole Kidman - Az órák

A film Virginia Woolf írónőről szól, aki mentális problémákkal küzd. Az átalakulás itt maszk, smink és a karakter hajviseletén, öltözködésén keresztül történt.