Még nem regisztráltam

Kult

Champs-Élysées, Bond Street, Rodeo Drive – a világ leglátogatottabb bevásárlóutcái

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Lehet, hogy egy bevásárlóközpontban mindent egy helyen találunk, de egy klasszikus bevásárlóutca ennél sokkal többet tud adni, beleértve a sokszínű nyüzsgést és a kulturális élményeket.

Te melyik bevásárló utcán sétálnál végig a legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Rodeo Drive - Beverly Hills

A világ egyik legdrágább utcája 1906-tól kezdett fejlődni, ám a ’60-as évektől vált igazán a luxus mekkájává. A ma már ikonikusnak számító út különböző filmekben is fontos szerepet kapott, például itt játszódott a Micsoda nő! című film egyik jelenete is Julia Roberts-szel.

Ötödik sugárút - New York

New York egyik legjelentősebb utcája, amely számos film helyszínéül szolgált, mint például az Álom luxuskivitelben híres Tiffany-jelenete. A Central Park mellett húzódó utca nemcsak számos luxus üzletnek ad helyet, de múzeumok is megtalálhatóak. Az 59. és 96. utca közötti részt a milliomosok sorának is nevezik, hiszen olyan látványos épületekkel találkozhatunk itt, amelyekben garantáltan csak a leggazdagabbak laknak.

Bond Street - London

A Piccadilly és az Oxford Streetet összekötő utcát az 1720-as években alakították ki, majd később már a gazdagabb közösségek kedvelt helyévé vált. A luxusüzletek mellett olyan régre visszanyúló helyek tekinthetőek meg itt, mint például a Royal Arcade üzletház vagy a Sotheby’s aukciósház, amelynek a bejáratánál egy i.e. 1600-ból származó szobor is található.

La Rambla - Barcelona

Barcelona önmagában is egy pezsgő város, ezt pedig híres bevásárlóutcája, a La Rambla is jól jelképezi. Ez az a hely, ahova tömegével járnak az emberek, az 1,2 kilométer hosszú út vége pedig a tengerpartra vezet közvetlenül. Számos bódé, étterem és üzlet található meg itt, továbbá olyan nevezetességek, mint a La Boqueria piac, vagy a Joan Miró által készített mozaik.

Via Monte Napoleone - Milánó

A világ divatfővárosának tekintett Milánó nemcsak a leghíresebb márkák üzleteinek ad otthont, de a divatházak központjai is itt találhatóak. Ha ide jövünk, készüljünk úgy, hogy a legstílusosabb emberekkel fogunk találkozni.

Via Condotti - Róma

A kultúra bölcsőjének számító Rómában vásárlás iránti szenvedélyünk garantáltan kielégíthetjük a Via Condottin. Sétáljunk el egyik végéből a másikba, iktassunk be egy kis fagyi szünetet, majd sétáljunk fel a Spanyol lépcsőn, hogy teljessé tegyük a dolce vita életérzést.

Champs-Élysées - Párizs

Az Eiffel-torony után a második legnevezetesebb látványosság Párizsban a híres Champs-Élysées, amelyet a világ legszebb útjának tartanak. Az 1.9 km hosszú út mentén számos üzletet találhatunk, a végében pedig a Diadalív műemlékkel találkozhatunk.

Bahnhofstrasse - Zürich

Európa legdrágább ingatlanjai találhatóak ebben az utcában. Csak 1864 óta létezik ez a városrész, amikor a régi várfalat lebontották, és az előtte lévő árkot feltöltötték. Ez az utca igazán elegáns üzletek helyszíne, ahol minden büdzsének megfelelően találhatunk magunknak valamilyen szuvenírt.

Váci utca - Budapest

Magyarország leglátogatottabb bevásárlóutcája az 1800-as évektől kezdve különböző kisebb-nagyobb üzleteknek ad otthont. A 19. század végén kezdett igazán virágozni, ennek a háborúk vetettek véget, majd az 1960-as és az 1970-es évekre luxusüzletek nyíltak itt.

Kärntner Strasse - Bécs

A Budapesttől pár órára lévő Bécs sétálóutcája is egyedülálló és igencsak lenyűgöző látványt nyújt. Amellett, hogy a legismertebb és a legdrágább üzletek sorakoznak itt fel, ez az utca számos látványosságot köt össze: megcsodálhatjuk a bécsi Operát, ehetünk egy Sacher-tortát a híres Hotel Sacherben, és az utca végén a szemünk elé táruló Szent István-székesegyházat is meglátogathatjuk.