Még nem regisztráltam

Kult

Coco, Agymanók, Mackótestvér – mesék mondanivalóval, nem csak gyerekeknek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Nem véletlenül vannak oda a felnőttek is a rajzfilmekért: remek kikapcsolódást nyújthatnak, és nem terhelik meg az idegrendszerünket sem a túlzott akciójelenetekkel. Ha jobban odafigyelünk, nagyon sok bölcs gondolat bújik meg egy-egy kisállat, szereplő mondanivalójában.

Neked melyik a kedvenc rajzfilmed?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Mackótestvér

Kenai, az eszkimó fiú varázslatos kalandja medvékkel, rénszarvasokkal és saját magával. Rá kell jöjjön, hogy nem csak egy igazság létezik, sőt nem mindig az az igaz, ahogy ő látja a dolgokat. Plusz sokszor onnan jön a megoldás, ahonnan legkevésbé várjuk.

Coco

Olyan komoly kérdéseket feszeget mint a halál, elmúlás, kihasználás, tradíciók. Miguel még a halottak birodalmába átlépve is kitart elképzelése mellett, hogy zenész legyen, és ezzel ükapja nyomdokaiba lépjen. A filmvégi jeleneten pedig ember legyen a talpán, aki nem a könnyeit törölgeti.

Agymanók

A 11 éves, épp új városba költöző Riley cseperedésébe pillanthatunk be. Fontos tanulsága az animációs filmnek, hogy merjük megélni érzelmeink skáláját, hiszen így megérthetjük azokat. és mentálisan egészségesebb életet élhetünk ezek ismeretében. Nincs öröm bánat nélkül.

Aladdin

A csibész piaci tolvaj, akinek aranyból van a szíve. Ráébred, hogy ha elég erős a hite és felelősséget vállal tetteiért, elérheti álmát.

Fel!

Russel és Carl nem mindennapi kalandja a lufikkal reptetett házzal. Ez a cuki mese igazán komoly témákat is érint, gyermekek számára is emészthető módon, például hogy mi is az életünk végéig tartó hűség vagy a kortalan barátság.

Aranyhaj és a nagy gubanc

Aranyhaj! Ereszd le a hajad és higgy önmagadban! És ha eléd sodor az élet egy fura fickót, egy még furább paripával, légy nyitott, mert nem biztos, hogy ártani akar neked.

Pocahontas

Legyünk nyitottak mások felé, erre tanít minket az indiánlány. Tiszteljük földünket és azok erőforrásait, ahogy embertársainkat is.

A hercegnő és a béka

Tiana célratörő lány, akinek másról sem szólnak napjai, csak hogy elérje álmát. Ebbe zavar bele egy herceg, az ő történetüket követhetjük nyomon mágián és mocsáron át. Eközben rájönnek, hogy az első benyomás, azaz az ítélkezés nem jó irány.

Vaiana

A mese tanulsága, hogy ismerd meg a múltadat, légy nyitott a jövőd irányába és így meg tudod élni teljességben a jelenedet.

Hős6os

Ez a rajfilm is ékes bizonyítéka annak, hogy nem számít, hány éves vagy, ha szíved szerint cselekszel, akkor az élet olyan barátokat sodor melléd, akik mindenen átsegítenek.