Még nem regisztráltam

Kult

Sailor Moon, Dragon Ball, Inuyasha – anime sorozatok, amiken felnőttünk

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Nagy szemű, magas, vékony rajzfilmfigurák… Neked is meghatározó szereplői voltak gyerekkorodnak? A 1990-es években sokan Son Goku, Candy, Mila és Inuyasha miatt futottunk haza suli után.

Melyik volt a kedvenced, amit bármikor újranéznél?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.

Sailor Moon

A manga- és animesorozat főhőse egy életvidám, kissé lusta és falánk lány, aki egy nap az iskolába menet találkozik Lunával, a fekete macskával, aki elmondja neki, hogy ő igazából egy holdtündér, akinek küldetése van. Az öt évados sorozatot 1992-től nézhettük minden hétköznap délután.

Dragon Ball és a Z

Nincs ember, aki ne ismerné. A sorozat 1986-ban indult és óriási siker lett belőle. A Dragon Ball őrület a második széria, a Z alatt volt a csúcson, de nálunk nem adták le a teljes sorozatot, hiszen az ORTT 18+-os kategóriába sorolta.

Inuyasha

A Kutyadémon és Kagome kalandjain 2000-2004 között izgulhattunk, majd filmeket is készítettek belőle.

Candy Candy

Regény adaptáció, melynek nagy sikere volt nálunk is a 90-es évek végén. Főszereplője egy szőke, szeplős, nagy zöld szemű amerikai lány.

Helló, Sandybell!

Japán animesorozat, mely egy skót kisvárosban élő lányról szól. Nálunk először 1994-től a Szív TV-n volt látható.

Digimon

A történet hét gyerekről szól, akiket a sors egy nyári táborban sodor egymás mellé. Mindegyikük kezébe kerül egy-egy digiváltoztató, amivel átjutnak a Digivilágba, ahol mindegyikük mellé szegődik egy beszélő digitális szörny.

Yu-Gi-Oh

A sztori középpontjában egy kártyajáték áll, amiben minden párbajozó szörny-, varázs- és csapdalapokat állít össze, saját ízlése szerint. Nálunk is óriási népszerűségre tett szert az anime, így a sorozatban megjelenő kártyalapokat gyűjtődobozokban is piacra dobták, valamint videojátékok is készültek belőle.

Mila, a szupersztár

Ez  volt az első televízió által sugárzott női főszereplős, sport témájú animesorozat. A 12 éves Mila történetét mutatta be.

A pálya ördögei

Az animesorozat a tehetségét bontogató Benjaminról szól, akinek az a nagy álma, hogy egyszer híres focista lesz. Álma valóra válásához viszont először egy csapatot kell keresnie, ahol megmutathatja magát.

Grand Prix

Az RTL Rajzfilmklubja vetítette hétköznap délutánonként. Óriási autóverseny, hatalmas izgalmakkal tűzdelt előzésekkel.