Még nem regisztráltam

Kult

Csatlakozás az EU-hoz, Facebook megalapítása, utolsó Jóbarátok rész – események, amik 2024-ben lesznek 20 évesek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Bár olyan, mintha a Facebook mindig létezett volna, nem, még csak idén lesz 20 éves.

Szerinted melyik volt 2004 legemlékezetesebb pillanata?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Csatlakoztunk az Európai Unióhoz

2004. május 1-jén az Európai Unió 10 új tagállammal bővült, köztük Magyarországgal.

881495668

Gmail bevezetése

A Google szolgáltatása a 2004-es bevezetésekor az 1 GB-os tárhelyével lényegesen megnövelte az ingyenes fiókokkal kapcsolatos felhasználói elvárásokat. Kezdetben csak meghívóval lehetett regisztrálni, de 2007 óta mindenki számára nyitott.

Athéni olimpia

A magyar sportolók összesen 17 érmet szereztek, köztük 8 aranyat.

72220757

Michael Schumacher megszerezte hetedik világbajnoki címét

A rekordját azóta csak Lewis Hamilton tudta beállítani.

Meghalt Marlon Brando

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész 80 éves volt.

Portrait of American politician and US President George W. Bush as he poses for his Official Portrait in the Roosevelt Room of the White House, Washington DC, January 14, 2003. (Photo by Stock Montage/Getty Images)

George W. Bush ismét az Amerikai Egyesült Államok elnöke

2004-ben újra jelöltette magát az elnöki posztra. A demokrata jelölt, John Kerry alulmaradt a harcban, így Bush újabb négy évre biztosította helyét a Fehér Házban.

Janet Jackson „incidense” a Superbowlon

Janet Jackson fellépett a Super Bowl félidei show-ján, és utána az egész világ róla, a mellbimbójáról és Justin Timberlake-ről beszélt.

Bajos csajok és Szerelmünk lapjai

2004-nek rengeteg klasszikust köszönhetünk. A Bajos csajokból még ma is szívesen idézünk, a Szerelmünk lapjai meg sokak kedvenc romantikus filmje.

A Gyűrűk Ura - A király visszatér tarolt az Oscar-díjátadón

A Gyűrűk Ura – A király visszatér mind a 11 jelölt kategóriában Oscar-díjat kapott. Ezt a rekordot korábban csak a Titanic és a Ben Hur tudta beállítani.

Utolsó Jóbarátok rész

A Jóbarátok utolsó epizódját 2004-ben adták le. A sorozat fináléját 52,5 millió néző látta.

Lost, Született feleségek premier

2004 körül kezdődött a sorozatok aranykora, olyan gyöngyszemekkel, mint a Lost – Eltűntek vagy a Született feleségek.

KIEV, UKRAINE - 2018/08/31:  In this photo illustration, the Facebook logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Facebook megalapítása

Az amerikai közösségi hálózat 2004. február 4-én kezdte meg működését. Mark Zuckerberg egyetemi barátaival alapította a kezdetben csak harvardos diákoknak szóló platformot. Az oldalnak azonban az év végére már több, mint egymillió felhasználója volt. Jelenleg több mint három milliárd ember Facebookozik napi szinten.

Jennifer Lopez & Ben Affleck during "Gigli" California Premiere at Mann National in Westwood, California, United States. (Photo by Chris Weeks/FilmMagic)

Jennifer Lopez és Ben Affleck szakítása

Ők az élő bizonyíték, hogy felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó. 2004-ben felbontották eljegyzésüket és szakítottak, Lopez pedig még abban az évben hozzáment Marc Anthonyhoz. Azóta persze újra egy párt alkotnak, 2022-ben házasodtak össze.

UKRAINE - 2021/02/15: In this photo illustration, a MySpace logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Myspace

2004-ben a Myspace volt a legmenőbb közösségi oldal, és az év elején elsőként érte el az egymillió felhasználót.