Még nem regisztráltam

Kult

Csernák János, Csőre Gábor, Kerekes József – a legismertebb magyar férfi szinkronhangok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Számos ikonikus karaktert és filmet köszönhetünk ezeknek a tehetséges színészeknek és kivételes orgánumuknak.

Neked ki a kedvenc szinkronhangod?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

17 szavazat.

Galambos Péter

Amellett, hogy ő adta Ross, vagyis David Schwimmer hangját a Jóbarátokban, hozzá kötődik Dwayne Johnson, Vin Diesel, Wesley Snipes, Omar Sy és Idris Elba is. Továbbá rengeteg filmelőzetesben felcsendül jellegzetes hangja.

Csőre Gábor

Adam Sandler, Jake Gyllenhaal, Tom Hiddleston, Elijah Wood… rengeteg sztár szólal meg magyarul általa, de sokan így is Eric Cartmanre asszociálnak a South Parkból, ha meghallják a hangját.

Szabó Máté

Rengeteg filmben, rajzfilmben és sorozatban hallhattuk már a hangját, de a leghíresebb szerepe talán az Agymenők című sorozatban volt, ahol ő szinkronizálta Sheldon Coopert.

Kálid Artúr

Állandó magyarhangja olyan színészeknek, mint Jamie Foxx, Will Smith, Denzel Washington, de sorozatokban is sokat hallani a hangját, például szinkronizált A koronában vagy a Sárkányok házában is, A nagy pénzrablásban pedig Berlin hangja volt.

Csernák János

Kellemes, összetéveszthetetlen hangján szólal meg magyarul Harrison Ford és Liam Neeson is.

Csuja Imre

Magyarországon az Egy rém rendes család Al Bundyja (Ed O’Neill) és Torrente (Santiagu Segura) is az ő hangján vált ikonikussá. O’Neill másik híres sorozatában, a Modern családban is Csuja szinkronizálja a színészt.

Kerekes József

Jim Carrey és Will Ferrell állandó szinkronhangja, de ő adja a hangját a Family Guy Peter Griffinjének és a Shrek szamarának is. „Ott vagyunk már?!”

Szabó Sipos Barnabás

A magyar nézők az ő orgánumával ismerhették meg George Clooney-t a Vészhelyzetben, és kettejük neve azóta is szorosan összeforr. Mellette Jeff Goldblum és Kiefer Sutherland szinkronhangja is, valamint a Jégkorszak mamutját, Mannyt is ő szinkronizálta.

Stohl András

Matt Damon, Brad Pitt, Jude Law, Woody Harrelson, Hugh Grant, Mark Wahlberg gyakori magyar hangja, de Mark Hamill is általa szólalt meg Luke Skywalker szerepében, vagy éppen Heath Ledger Jokerének is ő kölcsönözte a hangját. Daniel Craig hangjaként James Bond szerepében is sokat hallhattuk.

Gáti Oszkár

Sylvester Stallone állandó hangja, valamint Reviczky Gábor mellett Arnold Schwarzeneggert is rengetegszer szinkronizálta. Aladdin ellenfelének, Jafarnak is ő a szinkronhangja, valamint Jean-Paul Belmondót is az ő hangján hallhattuk magyarul a filmjeiben.

Hevér Gábor

Teljes joggal elsőre mindenkinek Leonardo DiCaprio ugrik be a hangját hallva, hiszen mindig ő szinkronizálja a sztárt, de James McAvoy állandó hangja is ő, illetve Ashton Kutchernek is többször kölcsönözte a hangját.

Kálloy-Molnár Péter

A színészt legtöbbször komikus szerepekben láthatjuk, és ez az általa szinkronizált karaktereken is látszódik. Az ő hangján mosolyogtat meg bennünket Rowan Atkinson, Ben Stiller, Jack Black, Martin Lawrence és Mike Myers, de még Mordály is A galaxis őrzőiből.

Reviczky Gábor

Többek között olyan legendák szólalnak meg a karakteres hangján magyarul, mint Robert De Niro, Arnold Schwarzenegger, Tommy Lee Jones, Clint Eastwood, Jack Nicholson, Anthony Hopkins és Morgan Freeman.

Rajkai Zoltán

Többek között Hulk, vagyis Mark Ruffalo magyar hangja, de ő szinkronizálja Bradley Coopert és Sam Rockwellt is. Ha valaki szinkronnal nézte a The Walking Dead sorozatot, onnan is ismerős lehet a főszereplő, Rick (Andrew Lincoln) hangjaként.

Nagy Ervin

Feltűnt már, hogy Thor és Deadpool hangja ugyanaz? Nagy Ervin szinkronizálja Chris Hemsworth és Ryan Reynolds karaktereit, de ő a hangja sokszor Matthew McConaughey-nek és Johnny Deppnek is.