Még nem regisztráltam

Kult

Lady Gaga, Eminem, Harry Styles – népszerű énekesek a filmvásznon

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Éneklés és színészet – a két szakma nem áll távol egymástól, de mégsem egyértelmű az átjárás egyikből a másikba. Számtalan ikonikus popsztár tett kitérőt a színpadról a filmvászonra, de kevesen tudtak színészként is karriert csinálni.

Szerinted ki az, aki színészként is bizonyított?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Lady Gaga

A Csillag születik című film nyolc Oscar-jelölést kapott 2018-ban, melyben Lady Gaga játszotta a főszerepet Bradley Cooper oldalán. A Shallow című daluk elnyerte a legjobb eredeti betétdalnak járó Oscar-, Golden Globe-, és Critics’ Choice-díjakat is.

Harry Styles

2017-ben Christopher Nolan Dunkirk című filmjében debütált színészként, majd az Örökkévalók és a Nincs baj, drágámban is láthattuk. Utóbbi egy pszichotriller, melyben Florence Pugh oldalán játszott, vegyes értékeléseket kapva a kritikusoktól.

Rihanna

A barbadosi énekesnő több filmben is szerepet kapott, legutóbb az Ocean’s 8 – Az évszázad átverésében, ahol olyan színésznők mellett láthattuk a vásznon, mint Sandra Bullock, Cate Blanchett és Helena Bonham Carter.

Whitney Houston

Mindenkinek az emlékezetébe égett Whitney Houston selyemsáljának szétvágós jelenete a Több mint testőr című filmből, ahol partnere Kevin Costner volt. A filmhez készült albummal Houston három Grammy-díjat nyert.

Britney Spears

Az Álmok útján Britney Spears első és eddig egyetlen filmje, mely három gyerekkori barát történetét meséli el, akik nyolc külön töltött év után ismét felfedezik a barátságuk erejét egy kiruccanás keretein belül. Huszonegy év után újra bemutatták a filmet az Egyesült Államokban, miután Spears memoárja megjelent.

Beyoncé

A harminckétszeres Grammy-díjas énekesnő filmekben is szerepelt. Láthattuk a Dreamgirlsben, Mike Myers oldalán az Austin Powers – Aranyszerszám című filmben, de szerepelt Steve Martin mellett is A rózsaszín párducban.

Justin Timberlake

Az ’N Sync egykori frontembere 2002-től szólókarrierbe kezdett, majd egyre több filmszerepben mutatta meg tehetségét és sokoldalúságát. Ez idő alatt nagyjából húsz filmben láthattuk, egyik legemlékezetesebb romantikus vígjátéka a Mila Kunisszal közös Barátság extrákkal.

Lenny Kravitz

Az énekes-dalszerző az Éhezők viadalának négy részében egy stylistot alakított, aki a Jennifer Lawrence által játszott főhősnő, Katniss Everdeen segítője.

Eminem

A 8 mérföld című zenés dráma főszereplőjét alakította, aki egy présüzemben dolgozik, mellette pedig néha freestyle rap versenyeken lép fel.

50 cent

A rapper 2005 óta több filmben is szerepet vállalt már, legtöbbször kézenfekvő módon saját magát alakítja, ám a Szupercella 1-2-3-ban nagyobb szerepet is kapott Sylvester Stallone társaként.