Még nem regisztráltam

Kult

Folytatások, amik jobbak az eredeti filmnél

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A folytatások gyakran okoznak csalódást, de arra is van példa, hogy felülmúlják az elvárásokat és túlszárnyalják az eredeti filmet.

Neked melyik a kedvenc folytatásod az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

16 szavazat.

Terminátor 2. – Az ítélet napja

Az első Terminátor jó, sőt úttörő film volt – mind a történetmesélés, mind a speciális effektek tekintetében. A Terminátor 2 azonban minden idők egyik legjobb akciófilmje, mivel James Cameron rendező a franchise minden aspektusát továbbfejlesztette a folytatásban.

Star Wars: A Birodalom visszavág

A Birodalom visszavág tudhatja magáénak a filmtörténelem legjobb csavarját. Már csak ezért is helyet érdemel a valaha készült legjobb folytatások listáján. De egyébként is, a legjobb Star Wars-film a sorozatban, hiszen a franchise-t egy komikus sci-fiből egy kultusszá formálta.

A keresztapa 2

Talán a leghíresebb folytatás mind közül. A Keresztapa Francis Ford Coppola Oscar-díjas mesterműve volt. A Keresztapa második részével sikerült felülmúlnia önmagát, és még több Oscart nyernie. A film volt az első folytatás, amely elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat – hála Robert De Nirónak.

Batman: A sötét lovag

A sötét lovag nem csak a legjobb Batman-film. Ez a valaha készült legjobb szuperhősfilm, nem kis részben Heath Ledger Oscar-díjat jelentő Joker alakításának köszönhetően.

Top Gun: Maverick

Az 1986-os Top Gun klasszikusnak számít, és Tom Cruise-t megasztárrá tette. Joseph Kosinski rendező a folytatásnál azonban mindent felhasznált, amit az eredeti filmben szerettünk, és ez kiegészült Cruise megszállottságának köszönhetően még több kaszkadőrmutatvánnyal, amiket ő maga hajtott végre.

Thor: Ragnarök

A 2011-ben bemutatott első Thor tisztességes, de nem különösebben magával ragadó szuperhősfilm volt. Sok kritikus a 2013-ban bemutatott másodikat a rengeteg Marvel-film közül a legrosszabbnak titulálta. De jött Taika Waititi rendező, és megmutatta Chris Hemsworth vígjátéki képességeit a Ragnarökben.

Pókember 2

Az első Pókember Tobey Maguire főszereplésével az egyik legjobb szuperhős-eredettörténet. Sam Raimi második Pókember-filmje azonban még inkább fokozta az érzelmi tétet, és tökéletes egyensúlyt teremtett a tinédzserek szorongása és a lenyűgöző speciális effektek között.

Shrek 2

Csodálatos példája annak, hogyan kell egy folytatást úgy elkészíteni, hogy közben megmaradjon ugyanaz a szellemesség és szatíra, ami az eredetit is olyan jóvá tette. A Shrek 2 még több geggel és más mesékre való vicces utalásokkal szórakoztatja a nem feltétlenül gyerek nézőit.

Harry Potter és az azkabani fogoly

Chris Columbus Harry Potter-filmjei, A bölcsek köve és A titkok kamrája J. K. Rowling első két könyvének szolid adaptációi voltak. Az azkabani fogoly azonban mind a könyv-, mind a filmsorozatban változást jelentett hangnem és stílus szempontjából. Alfonso Cuarón átvette a franchise-t  Columbus-tól, hogy egy sötétebb, felnőtteknek szóló történetet forgasson.

Toy Story 3

Már a Toy Story és a Toy Story 2 is nagyszerű rajzfilmek voltak, de nem ríkatták meg annyira a nézőket, mint a harmadik rész. Tizenöt évvel az eredeti film bemutatója után Andy egyetemre megy – akárcsak a közönségből azok a fiúk és lányok, akik Woodyval és Buzzal együtt nőttek fel.