Még nem regisztráltam

Kult

A mozivászon legemlékezetesebb kutyái

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A filmekben megjelenő kutyák úgy melengetik a nézők szívét, ahogy egy színész vagy színésznő sem. A közönség minden más állatnál jobban imádja az ember leghűségesebb barátját látni a mozivásznon.

Neked melyik a kedvenc filmes kutyaszereplőd?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.

Beethoven

Az 1992-ben megjelent film egy bernáthegyi kutya kalandjait követi nyomon, aki nevét a híres zeneszerző Ludwig van Beethoven után kapta.

Milo (A Maszk)

A Jim Carrey által alakított főszereplő háziállata. A Jack Russell attól a pillanattól kezdve óvakodik a titokzatos maszktól, hogy gazdája hazahozza, mégis mellette áll, és még a börtönszökésben is segít neki.

Lassie

A skót juhászkutya a hűséges háziállatok mintájává vált, miután 1943-ban szerepelt a Lassie hazatér című filmben, amely egy eredeti novellán alapult. Az elsőt rengeteg további film, illetve egy tévésorozat is követte, így nem meglepő, hogy igazi amerikai ikonná vált.

Pongó, Perdita és a kölykeik

Három évtizeddel azután, hogy a Disney animációs filmje először került a vászonra, a 101 kiskutya rajongói egy élőszereplős filmnek is örülhettek, tele pöttyös kutyusokkal.

Totó (Óz, a csodák csodája)

Kevés ikonikusabb hollywoodi kutya van, mint Toto, a cairn terrier, aki Judy Garland mellett szerepelt az Óz, a csodák csodájában.

Scooby-Doo

1969-ben debütált a ma már kultikus rajzfilmsorozat, amelynek főszereplői négy tinédzser és egy dán dog. A rejtélyfejtőkből álló banda két leggyávább tagja Scooby, és a legjobb barátja, Bozont.

Slinky (Toy Story)

Az eredeti Toy Story-banda tagja. A rugós testű játék tacskó már a franchise korai szakaszában nevet szerzett magának, köszönhetően egyedi déli akcentusának és Woody iránti rendíthetetlen hűségének.

 

Max (A Grincs)

A Grincs kalandjai során ez a kedves kutya sokszor a történet humorforrása.

Susi és Tekergő

Az 1955-ös klasszikus animációs film még mindig közel áll sokak szívéhez, akik szeretik a kutyákat, illetve a romantikus történeteket.

John Wick pitbullja

John Wick névtelen pitbullját az első film végén fogadta örökbe, és azóta a franchise egyik alap eleme.

Dug (Fel!)

Ha minden gazdinak lenne egy high-tech nyakörve, amely lefordítaná kutyája gondolatait, valószínűleg sok olyan sort hallanának, mint a Fel! című animációs filmben. Dug, a kutyus mindenki szívét megérintette emlékezetes mondatával: „Most találkoztam veled, és szeretlek.”

Gyilkos (Dr. Szöszi)

Elle Woods kedvence a mi kedvencünkké is vált, miután megnéztük a Dr. Szöszi című filmet.