Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb sorozatok 2023 januárjából

Bodnár Judit
Bodnár Judit
Inkei Bence
Inkei Bence

Az HBO új nagy dobása, a legendás The Last Of Us videojáték adaptációja, egy új Elena Ferrante-adaptáció, Harrison Ford mint túl őszinte agyturkász és minden eddiginél erősebb nem angol nyelvű felhozatal is érkezik 2023 első hónapjának sorozataiban.

6 szavazat.

The Last of Us, HBO Max

Az HBO legfontosabb januári premierje a híres videójáték adaptációja, melyet a Csernobilt is jegyző Craig Mazin fejlesztett sorozattá. A posztapokaliptikus sorozat főhőse Joel (Pedro Pascal), akinek az egész, katasztrófa utáni Amerikán át kell juttatnia a gondjaira bízott Ellie-t (Bella Ramsey). Tiszta Mandalorian, csak Baby Yoda helyett kislánnyal, a Földön. Az HBO első játékadaptációját Kanadában forgatták, és ez lett az ország eddigi legnagyobb tévés produkciója

Kaleidoszkóp, Netflix

Eric Garcia sorozata egy heist/bankrablás 24 évre nyúló történetét meséli el, melynek a különlegességét az adja, hogy az első hét részt bármilyen sorrendben lehet majd nézni, úgyis értelme lesz a sorozatnak: miután minden néző megnézi a bevezetőt, a Netflix véletlenszerűen adagolja a következő epizódokat, egyedül a finálé helye lesz azonos mindenkinél. Főszerepben a Breaking Bad Gus Fringjeként megismert Giancarlo Esposito.

Tolakodó pillantás, Netflix

Brazil krimisorozat egy hackernőről, aki mellesleg kukkoló is, és utóbbi szenvedélye miatt veszélyes nyomozásba bonyolódik.

A felnőttek hazug élete, Netflix

Elena Ferrante regényének adaptációja szokás szerint Nápolyban játszódik, de most a kilencvenes években: itt él a tizenéves Giovanna (Giordana Marengo), akinek a város rosszabb hírű negyedében élő nagynénje, Vittoria (Valeria Golino) mutatja meg a város és az élet valódi oldalát.

Koppenhágai cowboy, Netflix

Nicolas Winding Refn második saját sorozata az első dán nyelvű munkája lesz Az elátkozott város 3.  című 2005-ös filmje óta. A noir-thrillernek leírt sorozat a koppenhágai alvilágban játszódik, ahol a bosszúra éhes Miu (Angela Bundalovic) a nemezisét, Rakelt (Lola Corfixen) keresve ás le a múltjába.

Ginny és Georgia 2., Netflix

Az anya-lány kapcsolat dinamikája miatt a Gilmore Girls sötétebb utódának nevezett sorozat első évada leginkább arról lehet emlékezetes sokaknak, hogy felbosszantotta Taylor Swiftet, de a Netflixet ez nem tántorította el a folytatástól. Miután az első évad végén kiderült, hogy Georgia meggyilkolta Ginny mostohaapját, további csontvázak potyoghatnak ki a szekrényből, miközben Georgia esküvőre készül Paullal.

A férjem nevében, Netflix

Bernhard Aichner regényéből készülő, osztrák thriller sorozat fő motívuma a bosszú: miután a temetkezési vállalkozó Brünhilde (Anna Maria Mühe) férjét a szeme láttára gázolják halálra, a gyilkosok nyomába ered, és ezzel nem kis veszélynek teszi ki magát.

A fúrótorony, Amazon Prime Video

Trónok harcából ismert Iain Glen is szerepel ebben az olajfúrótornyon játszódó misztikus thrillerben: a legénységet titokzatos köd szakítja el a külvilágtól, és olyan erőkkel kell szembeszállniuk, amelyek meghaladják képzeletüket.

A maikoház szakácsa, Netflix

A gésának készülő maikók életébe betekintést nyújtó japán sorozatban két lány költözik Kiotóba. Mindketten maikónak állnak, de a sorsuk aztán más-más útra szánja őket.

Vikingek: Valhalla 2, Netflix

A nagysikerű Vikingek sorozat folytatása Leif Eriksson idején játszódik, a második évadban a kreátor, Jeb Stuart szerint az Észak-Európán kívüli világot is megismerik a sorozat főhősei.

Servant 4, Apple TV+

Az M. Night Shyamalan által executive producerként is jegyzett pszichológiai horror/thriller sorozat utolsó évadában vélhetően fény derül az összes rejtélyre, mindenekelőtt pedig arra, kicsoda Leanne Grayson?

Azok a ’90-es évek show, Netflix

Az Azok a ’70-es évek show folytatása új tinigenerációval, vagyis a nagysikerű szitkomot újratöltik, és a hetvenes évek helyett már a kilencvenes évek fiataljain nevethetnek a nézők. Néhány szereplő megmarad az eredetileg 1998 és 2006 között futó sorozatból, ám az új főszereplők természetesen fiatalok.

Vadászok 2, Amazon Prime Video

Az Al Pacino főszereplésével készült nácivadászos sorozat elég sok bírálatot kapott, ennek ellenére három év elteltével készült belőle egy második évad, mely az utolsó is lesz egyben. David Weil alternatív történelmi sorozatának második évadában már egyenesen a Dél-Amerikában rejtőzködő Adolf Hitler lesz a nácivadászok célpontja.

Nők a fronton, Netflix

Első világháborús sorozat négy nőről, akik a francia front hátországában maradtak, és akiket összeköt a sorsuk: Marguerite (Audrey Fleurot), egy titokzatos párizsi prostituált; Caroline (Sofia Essaïdi), aki a családi üzem élére került; Agnes (Julie De Bona), egy rekvirált zárdában dolgozó főnöknő; és Suzanne (Camille Lou), egy feminista ápolónő.

A kígyók úrnője, Netflix

Török fantasysorozat, melyben Şahsu Adanába megy egy előadásra, újra találkozna elhidegült nagyapjával. De hamarosan egy legenda kellős közepén találja magát.

Túl a vörös kanapén 3., Netflix

Búcsúzik nézőitől a Túl a vörös kanapén is: Alex Pina sorozatának szexmunkás főhősnői tovább menekülnek a stricijeik elől, és természetesen rengeteg kaland és akció várja őket az utolsó évadban is.

Az elnökjelölt, Netflix

Egy idealista, fekete pedagógus véletlenül esélyessé válik a francia elnöki címre ebben a vígjátékban, amelyet a főszerepet is alakító Jean-Pascal Zadi, valamint François Uzan készített. Az alapsztori egyébként emlékeztethet A nép fia című ukrán sorozatra, Volodimir Zelenszkijjel a főszerepben, de ez nem egy remake.