Még nem regisztráltam

Kult

Lizzo, Olivia Rodrigo, Doja Cat – előadók, akiket a TikTok tett sztárrá

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Számos kiváló előadót köszönhetünk a TikToknak, akikről nem is tudnánk, ha a platform nem nyitotta volna meg számukra a világsiker kapuit. Most összeszedtük azokat, akik a legnagyobbat robbantak az utóbbi években.

Neked ki a kedvenced közülük?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Lizzo

A semmiből felemelkedett 35 éves, detroiti énekesnő Truth Hurts című számával került egy csapásra a figyelem középpontjába a TikTokon, és végigsöpörte nemcsak az egész netet, de a slágerlistákat is. Az azóta Grammy-díjat nyert énekesnő sorra dönti a rekordokat, ám mostanában kétes kiírásai miatt nem tudni, hallhatunk-e még felőle.

Doja Cat

Amala Ratna Zandile Dlamini, művésznevén Doja Cat mindig is az online térben érezte magát komfortosan, ha zenélésről volt szó, így már 2018-as virális dala, a Mooo! popsztárrá tette őt. Az igazi sikert 2020-ban Say So című dala hozta meg számára, aminek hullámát azóta is töretlenül képes megülni, zeneileg pedig folyton meg-megújulni.

Megan Thee Stallion

A 29 éves, texasi rapper Hot Girl Summer című számával lett ünnepelt sztár a TikTokon, melyen Nicki Minaj is közreműködött. A rapper azóta két stúdióalbumot készített, több Grammyt nyert, és egy kisebb szünet után 2024 elején ismét a slágerlisták élére került Hiss című számával.

Maneskin

A Rómából származó, olasz rockbanda 2021-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált Zitti e Buoni című számukkal, és a TikTok megőrült értük. Olyannyira, hogy nemcsak Európában, de globális szinten is hatalmas rajongótábort gyűjtöttek maguk köré.

Olivia Rodrigo

A korábbi Disney-sztár Driver’s Licence című balladájával vált szinte azonnal ismertté, majd az ezt követő Sour című lemeze emelte világszerte ismert popsztárrá. A tinik nyelvén megszólaló énekesnő képes volt a kétezres évek pop rock és indie rock hangzását egy modern megvilágításba helyezni, ami 2023-ban megjelent második albumát is legalább olyan sikeressé tette, mint az elsőt.

Lil Nas X

Ha felcsendül a rádióban az Old Time Road, akkor biztos mindenki már kívülről fújja a dalt. Lil Nas X az ékes példája annak, hogy aki jól kihasználja a TikTok videómegosztó funkcióit, egy csapásra világsztárrá válhat. A pusztán 30 dollárba kerülő sample-t felhasználva Lil Nas X egy olyan dalt kreált, amely hetekig vezette a slágerlistákat, ezzel pedig a rapper/énekest világszerte ismertté tette.

Jack Harlow

Az amerikai rappert What’s Poppin? című száma tette fel a térképre, aki a TikTok hírnevét képes volt a zeneiparban is stabilizálni. Számos slágerlistás dal után Jack Harlow még mindig képes újabb és újabb virális slágereket kiadni, ami tovább növeli ismertségét.

Ice Spice

A még csak 24 éves bronxi rapperlányt 2022-ben ismerte meg a TikTok közönsége Munch (Feelin’ U) című számával, majd 2023-ban került a rivaldafénybe Princess Diana és a Barbie World dalaival, utóbbin Nicki Minaj is közreműködött.

Raye

Az angol énekes és dalszövegíró Rachel Agatha Keen, művésznevén Raye már 2014 óta dolgozik aktívan a zeneiparban, mégis nemzetközi sikereit a TikTokon keresztül érte el Escapism. című dalával. A tehetséges énekesnő karrierje még csak most indul be, így kíváncsian várjuk, milyen magasságokig fog eljutni.

Tyla

Az amapiano műfajt ismertté tévő, dél-afrikai származású Tyla Water című dalával és ahhoz tartozó, különleges táncával lett rögtön közönségkedvenc a TikTokon.