Még nem regisztráltam

Életke

Garantált dallamtapadás – fülbemászó TikTok-zenék, amiktől a falnak megyünk

Csontos Kata
Csontos Kata

A TikTokon bármi lehetséges: egyes új dalok rövid időn belül felkapottak lesznek, előfordul, hogy régi slágereknek adatik meg a másodvirágzás, néha pedig a leglehetetlenebb hangeffektek terjednek el érthetetlen módon a videomegosztó platform tartalomgyártói körében. Egy-egy kiragadott, esetleg felgyorsított dalrészletet annyiszor hallani görgetés közben, hogy gyakran már az amúgy egész jó számok is az irritáló kategóriába kerülnek. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük az elmúlt időszakból azokat a zenéket, amiktől a falra mászunk, mégsem mennek ki a fejünkből.

Szerinted melyik TikTok-zene a legidegesítőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Capone: Oh No

Ahhoz, hogy kiderüljön, hány embernél veri ki a biztosítékot ez a szám, elég megnézni a legnépszerűbb kommentet alatta a YouTube-on, ami ez: „A testemet abnormális mértékű düh önti el, valahányszor meghallom ezt a dalt”.

ElyOtto: SugarCrash!

Szintipopos hangzás és mélyenszántó dalszöveg, ami arról szól, hogy a szerző túl sok édesség elfogyasztása után cukorsokkot kapott. Kell ennél több?

Jason Derulo: Savage Love

Amikor fénykorát élte a TikTokon ez a szám és a hozzátartozó pofonegyszerű koreográfia, nem lehetett úgy megnyitni az alkalmazást, hogy ne jött volna szembe három görgetés után legalább egy Savage Love-videó.

Masked Wolf: Astronaut in the Ocean

„What you know about rollin’ down in the deep?” – ezt az intrót egy gyakorlott TikTok-felhasználó álmából felkeltve is azonnal felismeri.

PinkPantheress & Ice Spice: Boy’s a liar Pt. 2

2023 egyik legtrendibb dala a TikTokon PinkPantheress brit énekesnő és a feltörekvő amerikai rapper, Ice Spice közös csajos dance-pop dala, amire még Kim Kardashian és legidősebb gyereke, North West is csináltak videót.

Jain: Makeba

Jain dala hat éve került fel a YouTube-ra, de a TikTok csak nemrég fedezte fel magának, és azóta a csapból is ez folyik.

The King Khan & BBQ Show: Love You So

A Love You So hirtelen és elsöprő sikere a TikTokon annyira meglepte az azt előadó indie bandát, hogy évek után újra összeálltak, azóta teltházas koncerteket adnak és virális daluknak hála felkerültek a slágerlistákra is.

Mi Pan Su Su Sum

A szám eredetileg egy orosz nyelvű gabonapehely reklámjában hangzott el, amiben méhecskék táncolnak. Ebből aztán acapella-verziót készített egy tiktokker, amiből született egy remix, a többi pedig már történelem.

Linda & Heather: Theme song

A bugyuta dallam – amire TikTok videók milliói készültek el – eredetileg a Liv és Maddie című Disney-sorozat egyik 2016-os epizódjában hangzott el. Kár volt újra elővenni.

Wii háttérzene

A Wii videójáték Kazumi Totaka zeneszerző által komponált aláfestő zenéje az utóbbi években mémesedett az interneten, és vált többek között a TikTokon is népszerű háttérzene-opcióvá.