Még nem regisztráltam

Kult

Petőfi, Kossuth, Bartók és társaik – Magyarország leghallgatottabb rádiói

Anna Csákó

Zene, hírek, reklámok. Magyarország leghallgatottabb rádióit gyűjtöttük össze, függetlenül azok célközönségétől vagy tulajdonosi körétől.

Te melyiket szoktad hallgatni?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

40 szavazat.

Spirit FM

A maga 2019-es indulásával az egyik legfiatalabb rádió, amiben közéleti és magazinműsorokat találhatunk.

InfoRádió

Magyarország első hírrádiója, mely 2000-től kezdve negyedóránként sugároz friss híreket és tudósításokat.

Sláger FM

Az egykori Juventus rádió 2015-ben váltott nevet, és azóta hű az új brandhez: egy-két kivétellel legtöbb műsoruk nevében elrejtették, hogy náluk slágereket lehet hallgatni.

Retro Rádió

„Minden idők legnagyobb slágerei”, „Magyarország leghallgatottabb rádióján”. Itt nem fog váratlanul érni, mikor ezredjére is felcsendül, hogy Pataky Attila a kör közepén áll.

Tilos Rádió

Szűkebb réteget elérő közösségi rádióként törekszenek a zenei sokszínűségre, és a gyakran médián túli civil szakmákból érkező műsorvezetőik a hallgatókat is bevonják beszélgetéseikbe.

Rádió 1

Kereskedelmi rádió, reklámjaik fókuszcsoportjában a fiatalokkal; leginkább európai és amerikai, aktuális trendeknek megfelelő slágerekkel.

Klasszik Rádió

A Bartók Rádió mellett a Klasszikon találhatunk még klasszikus zenéket, illetve filmzenéket.

Best FM

A Retro Rádióhoz hasonló felépítésű, „a legjobb zenék” jelmondattal futó országos lefedettségű rádió.

Jazzy Rádió

A névből adódóan elsősorban jazzszámokat játszanak, de más műfajok sem idegenek tőlük, valamint bele lehet futni gazdasági és beszélgetős műsorokba is a Jazzy-t hallgatva.

Bartók Rádió

Hallgatói leginkább középkorúak és idősek közül kerülnek ki, akik élvezettel hallgatnak klasszikus zenét és irodalmi műsorokat.

Manna FM

A Spirit FM-et fél évvel megelőzve indult rádió zenei műsorok mellett pszichológiai és önfejlesztéssel foglalkozó adásokkal próbál hozzájárulni hallgatói lelki egészségéhez.

Kossuth Rádió

Évek óta stabilan a leghallgatottabb rádiók közt szerepel a Kossuth Rádió, aminek oka az a kuriózum is lehet, hogy egyedül náluk jelenik meg hazánk miniszterelnöke, hogy egy rövid kérdezz-felelek formájában fáradhatatlanul sugározza gondolatait minden péntek reggel.

Dankó Rádió

Bár a rangsorolás könnyítésére érdekében így is rengeteg hazai rádió lemaradt a listáról, nem szeretnénk meghamisítani a valóságot azzal, hogy az idősek körében napi több tízezer hallgatóval bíró Dankó Rádiót lehagyjuk a felsorolásból.

Petőfi Rádió

A rádió első kísérleti adása 1932 nyarán indult, és azóta rengeteg arculati váltáson ment keresztül, de tagadhatatlan, hogy különböző korszakain átnyúlva rengeteget tett a magyar könnyűzene népszerűsítéséért.