Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 májusából

Inkei Bence
Inkei Bence

A legtöbben alighanem a Bridgerton harmadik évadát várják, de a májusi sorozatkínálat természetesen nem merül ki ennyiben. Jön a Talpig férfi című Tom Wolfe-regény Netflix-adaptációja, Joel Edgerton megismerkedik a Sötét anyaggal, és újra sorozatszerepben láthatjuk Benedict Cumberbatchet és Sean Beant is. Folytatódik az Odakinn, A sziget zenésze, a Próbálkozások és a Hacks, és jön néhány ígéretes európai sorozat is. Májusi sorozatajánló.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Shardlake, Disney+

A napokban elhunyt C. J. Sansom regényei alapján készült krimi a 16. századi Angliában játszódik, főhőse Matthew Shardlake (Matthew Hughes), az éles igazságérzettel rendelkező ügyvéd, aki Thomas Cromwellnek (Sean Bean), VIII. Henrik jobbkezének dolgozik. A gerincbetegsége miatt állandó céltábla Shardlake egy távoli kolostorban elkövetett gyilkosság ügyében nyomoz – egy olyan bűncselekményben, amely befolyásolhatja Cromwell politikai túlélését.

Talpig férfi, Netflix

Tom Wolfe regényéből David E. Kelley (Hatalmas kis hazugságok) írt sorozatot. Charlie Croker atlantai ingatlanmogult csőd fenyegeti. Politikai és üzleti érdekek ütköznek, miközben megvédi birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a bukásából. A főbb szerepekben Jeff Daniels, Lucy Liu és Tom Pelphrey láthatók.

Hacks – A pénz beszél 3., HBO Max

Jean Smart és Hannah Einbinder nagyszerű vígjátéksorozatának új évada egy évvel azután folytatódik, hogy utoljára magukra hagytuk őket (egy háztetőn sírva búcsúztak el egymástól). Deborah és Ava sorsa újra összegabalyodik, a komikusi karrierjükről nem is beszélve.

Sötét anyag, Apple TV+

Blake Crouch regénye alapján készült sci-fi sorozat főszereplője Joel Edgerton, aki egy fizikus professzor családapát játszik, akit elrabolnak egy alternatív univerzumba. A csoda azonban hamar rémálommá változik, amikor megpróbál visszatérni a saját valóságába, hogy megakadályozza, hogy önmaga alternatív változata kárt tegyen a családjában.

Ki vagy, doki? 14, Disney+

Új főszereplő érkezik a hatvan éve futó Dr. Who franchise-ba, méghozzá a Szexoktatás sztárja, Ncuti Gatwa átveszi a TARDIS irányítását, és a sorozat 15. doktoraként új korszakot nyit, miután tavaly decemberben egy jubileumi epizódban debütált.

A Bridgerton család 3, Netflix

Újra fellángolhatnak a viták, miszerint lehet-e történelemhamisító egy nyilvánvaló mesefilm, mindenesetre visszatér, és ezúttal Penelope (Nicola Coughlan) kerül a fókuszba. A két részre bontott új évad első négy epizódja érkezik májusban, a többire júniusig kell várniuk a rajongóknak.

Odakinn 2, Amazon Prime Video

A két éve debütált sorozat első ránézésre western volt, pedig gyorsan kiderült, hogy valójában egy időutazós sci-fi. Az új évad új showrunner (Charles Murray) kezébe került, az új évad pedig ha minden igaz, valamit el fog árulni abból, mivel is néz szembe Josh Brolin karaktere a sorozatban, hiszen az első évad sok mindent a homályban hagyott.

A sziget zenésze 2, Netflix

A görög sorozat igazi meglepetés-siker volt tavaly tavasszal, így nem meglepő, hogy folytatás készült a pandémia idején Paxosz szigetén fesztivált szervező, de sötét titkokba botló zenész, Oresztisz kalandjaiból, sőt, jön majd még egy harmadik, záró évad is.

Próbálkozások 4, Apple TV+

A brit vígjáték-sorozat főhőseit alakító Esther Smith és Rafe Spall tovább küzdenek az örökbefogadás nehézségeivel: a történet hat évet ugrik a jövőbe, amikor Princess (Scarlett Rayner) már tinédzser, és Tyler (Cooper Turner) is majdnem ott tart.

Eric, Netflix

Benedict Cumberbatch újra sorozatszerepben látható: egy Vincent nevű bábművészt alakít az 1980-as évek New Yorkjában, akinek egy reggel eltűnik a kilencéves fia. Vincent fia rajzai alapján készít egy Eric nevű bábut, mert meg van győződve arról, hogy ha Ericet be tudja juttatni a tévébe, akkor Edgar hazajön. Közben azonban viselkedésével elidegeníti a családját, a kollégáit és a segíteni próbáló nyomozókat, így Eric lesz az egyetlen szövetségese a fia hazahozataláért folytatott küzdelemben.

Az évszázad csalása, Direct One

A francia CANAL+ tavaly mutatta be a megtörtént eseményeken alapuló krimisorozatát, melyet az 2008-2009-es franciaországi CO2 kvóta kereskedelmi csalás ihletett. A sorozat egyik főszerepét Gaspard Ulliel játszotta, ám miután balesetben meghalt, Niels Schneider vette át a helyét, és újra kellett forgatni vele a jeleneteket. A filmrendezőként nevet szerző Xavier Giannoli első sorozatában Vincent Lindon játssza a másik főszerepet.

Estonia, RTL+

A 20. század egyik legsúlyosabb európai hajókatasztrófája volt, amikor harminc évvel ezelőtt elsüllyedt az Estonia nevű komp a Balti-tengeren. A finn sorozat a vizsgálati jelentések alapján eleveníti fel a tragédiát és a mentési munkálatokat.

La storia, RTL+

Elsa Morante A történelem című regényének sorozatváltozatában Jasmine Trinca (A feleségem története) alakítja Ida Ramundót, a gyerekét egyedül nevelő, félig zsidó nőt, aki próbál életben maradni a második világháború idején Rómában.

Bodkin, Netflix

Barack és Michelle Obama egyaránt executive producerei ennek a hétrészes, sötét komédiába hajló thrillernek, amelyben podcasterek szedett-vedett csapata nyomoz ijesztő események után, amelyek a címadó ír város látszólag idillikus felszíne alatt zajlanak, ahol 25 évvel ezelőtt több rejtélyes eltűnés történt.