Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 márciusából

Inkei Bence
Inkei Bence

Jó pár ígéretes sorozatpremiert tartogat a március: indul a fiktív közép-európai diktatúra végnapjairól szóló A rezsim, Kate Winslettel a főszerepben, és jön a Trónok harca alkotóinak új sorozata, A 3-test probléma c. sci-fi. Kiemelkedik még a kínálatból Guy Ritchie Úriemberek-spinoffja, az amerikai választási kampány világát bemutató Lányok a buszon, a nagyszerű színészgárdával érkező Palm Royale és a Lincoln gyilkosa utáni hajszát megörökítő Manhunt is. Folytatódnak továbbá olyan sikersorozatok, mint a Szerelem vagy kötelesség és A takarítónő, azt pedig végképp nem lehet hová tenni, hogy ebben a hónapban két angol útonállós sorozat is indul.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Párizsi alvilág, Netflix

Ez a francia krimisorozat igencsak jónevű szereplőgárdát foglalkoztat, hiszen szerepel benne Mathieu Kassovitz és Marine Foïs is, a főszereplő pedig Lina El Arabi, aki egy olyan fiatal nőt alakít, aki meggyilkolt apját szeretné megbosszulni. Így akad rá egy titkos bosszúállókból álló társaságra, a Fúriákra. Látható egyébként a sorozatban Funtek Frigyes fia, Sándor is.

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin, Apple TV+

Az angolok kedvenc útonállója, a lótolvajlás miatt kivégzett Dick Turpin kalandjait számos regényben, filmben, sőt sorozatban is megörökítették. Turpint ezúttal Noel Fielding kelti életre az Apple TV+ sorozatában, amely vígjáték formájában dolgozza fel a történetet.

A rezsim, HBO Max

Will Tracy (íróként többek között az Utódlásban is dolgozott) első saját sorozata egy megrogyó, fiktív önkényuralmi rendszer történetét meséli el. Elena Vernham kancellár (Kate Winslet) egyre paranoiásabbá és instabilabbá válik, miután egy ideje nem hagyja el a palotát, és egy szintén labilis katona hatása alá kerül. A szatirikus sorozatban szerepel még Andrea RiseboroughMatthias Schoenaerts és Hugh Grant is. A sorozat egyik rendezője Stephen Frears.

 

Halál és egyéb részletek, Disney+

Klasszikus régivágású krimisorozat, melynek főhőse, Rufus Cotesworth (Mandy Patikin), a világ egykori legjobb nyomozója is azon a luxus tengerjáró hajón utazik, ahol gyilkosság történik. Naná, hogy nekiáll megfejteni a rejtélyt.

A rendkívüli 2, Disney+

Emma Moran vígjáték-sorozata egy olyan világban játszódik, ahol az számít különlegesnek, akinek nincs szuperképessége. Főhőse Jen (Máiréad Tyers), aki viszont nagyon is szeretne szupererőt, még akkor is, ha a szereplők legtöbbjének teljesen használhatatlan szuperképesség jut. A szuperhős zsánert ironikusan megcsavaró brit sorozat első évada nagy siker lett, minden adott hozzá, hogy a másodikat is szeressék a nézők.

Szuperszex, Netflix

Életrajzi sorozat Rocco Siffredi olasz pornósztárról, akit Alessandro Borghi alakít. A színész korábban a Suburra sorozatból lehetett ismerős, most viszont más jellegű szerepet kapott, melyhez csaknem ötven szexjelenetet kellett felvenni 95 nap alatt.

Úriemberek, Netflix

Guy Ritchie azonos című filmje öt évvel ezelőtt nagy sikert aratott, így most egy teljes sorozatot csinálhatott nagydumás, kifogástalanul öltözött, londoni bűnözőkről. A film cselekménye után játszódó sorozat főhőse Eddie (Theo James), aki nagy birtokot örökölt, melyről azonban kiderül, hogy a filmbeli Mickey Pearson marihuána-termesztő birodalmához tartozik.

Mary & George, SkyShowtime

A történelmi pszichodrámaként jellemzett sorozat főszereplője Mary Villiers (Julianne Moore), a szerény származású és félelmetes ambíciójú nő, aki második fiát, George-ot (Nicholas Galitzine) rávette, hogy elcsábítsa Jakab skót és angol királyt (Tony Curran), és a nagyhatalmú szeretője legyen. Merész cselszövések és csábítás révén a Villiers család Anglia leghatalmasabbjává válhatna, ám ahogy George hatalma növekszik, az anyjával való kapcsolata is a végsőkig feszül.

Szerelem vagy kötelesség 3, Netflix

Utolsó évadával jelentkezik a svéd romantikus tini-drámasorozat, melynek főhőse Wilhelm herceg, az elit középiskolában tanuló trónörökös, illetve iskolatársa Simon, akivel egymásba szeretnek ugyan, de mindig nehézségek állnak közéjük. Vajon a záróévadban megoldódnak-e a problémák?

A takarítónő 3, HBO Max

Az argentin sorozat amerikai remake-jének főhőse egy bevándorló orvosnő, Thony (Élodie Yung), aki takarítónőként kezd dolgozni, ám a súlyos beteg fia kezeléséhez pénz kell, és segít a gondján, amikor a szervezett bűnözéssel kapcsolatba kerül. Ám mindennek ára van, és a kettős életet élő Thony az új évadban egyre inkább magára marad, miközben még feszültebb helyzetekbe kerül.

Lányok a buszon, HBO Max

Négy újságírónő, akik követik a választásra készülő elnökjelölt kampányát, nemcsak összebarátkoznak a kampánybuszon, de egy olyan botránnyal is szembetalálkoznak, amely nemcsak az elnökséget, hanem az egész demokráciát is megbuktathatja. A sorozat egyik alkotója Amy Chozick, aki korábban politikai újságíróként több választásról is tudósított.

Manhunt, Apple TV+

A sorozat az Abraham Lincoln gyilkosa, John Wilkes Booth utáni hajtóvadászatot mutatja be. A főhőse Lincoln barátja és harcostársa, a hajszát irányító Edwin Stanton (Tobias Menzies), Booth szerepét pedig Anthony Boyle játssza, akit egy másik, friss Apple-sorozatban, A levegő uraiban is láthatunk.

Palm Royale, Apple TV+

Juliet McDaniel Mr. & Mrs. American Pite című regénye alapján készült ez a vígjáték-sorozat, mely 1969-ben játszódik, ahol egy nő mindent megtesz azért, hogy beverekedhesse magát a Palm Beach-i elit köreibe. A főbb szerepekben Kristen Wiig, Laura Dern, Allison Janney és Carol Burnett láthatók.

A 3-test probléma, Netflix

Trónok harca showrunnerei, David Benioff és DB Weiss régóta várt új sorozatában Alexander Woo-val (The Terror) kiegészülve dolgozták fel Liu Ce-hszin azonos című sci-fi regényét. Ez egy fiatal nő végzetes döntését meséli el az 1960-as évek Kínájában, amely később az emberiség történetének legnagyobb fenyegetéséhez vezet. Amikor a természet törvényei megmagyarázhatatlan módon a szemük előtt bomlanak fel, briliáns tudósok egy összetartó csoportja egy rendhagyó nyomozóval egyesíti erőit, hogy szembeszálljanak a veszéllyel.

Lázadó Nell, Disney+

Sally Wainwright (Happy ValleyGentleman Jack) új sorozata a 18. századi Angliában játszódik. A gyilkossággal vádolt, szökésben lévő Nell Jackson (Louisa Harland) útonálló lesz a túlélés érdekében. Egy szellem segítségével azonban rájön, hogy a sors okkal állította őt a törvény rossz oldalára, és egy összeesküvést kell lelepleznie, amely a királynő életét fenyegeti.