Még nem regisztráltam

Kult

Meryl Streep, Al Pacino, Arnold Schwarzenegger – kedvenc hollywoodi filmsztárjaink sorozatos szereplései

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Régebben Hollywoodban az volt az elterjedt, hogy egy filmsztárnak nagyobb presztízse van, mint egy televíziós színésznek. A filmekben való szereplés lényegében a legmagasabb szintű teljesítménynek számított, amit egy színész elérhetett. Ezért ritkán fordult elő, hogy egy elismert filmsztár tévés produkciókban szerepelt volna, és ha mégis, az gyakran azzal az közítélettel járt együtt, hogy a televízió felé való elmozdulás a filmes karrierjük esetleges hanyatlását jelezte. Mára azonban a határok elmosódtak, leginkább a streaming szolgáltatóknak köszönhetően. Egyre több filmsztár szerepel sorozatokban a kritikusok elismerését is kiváltva. Sokuk nagyon rangos díjakat köszönhetnek annak, hogy elvállaltak egy sorozatszerepet.

Te melyik filmsztár sorozatát kedvelted a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
SANTA MONICA, CA - MARCH 01:  Actor Matthew McConaughey attends the 2014 Film Independent Spirit Awards on March 1, 2014 in Santa Monica, California.  (Photo by Jason LaVeris/FilmMagic)

Matthew McConaughey

Ha valakinek kimaradt, mindenképp pótolja a True Detective című sorozatot. Minden évadában hihetetlenül tehetséges filmszínészek szerepelnek, így még akkor is érdemes belekezdeni, ha a második és harmadik nem annyira erős, mint az első. Többek között Woody Harrelson, Mahershala Ali, Rachel McAdams, Vince Vaughn és Colin Farrell is szerepel a szériában, de a legkiemelkedőbb Matthew McConaughey, aki már rég kinőtte a hollywoodi szépfiú imázst.

set of "The young Pope" by Paolo Sorrentino.
09/03/2015 sc.444 - ep 4
in the picture Jude Law and Ludivine Sagnier.
Photo by Gianni Fiorito

Jude Law

Jude Law karrierje során rengeteg elismerést kiérdemelt, kétszer jelölték Oscar-díjra, valamint négyszer Golden Globe-díjra. Televíziós területre lépve elvállalta XIII. Piusz pápa szerepét Az ifjú pápa című sorozatban, majd ezt a szerepet tovább vitte Az új pápa című folytatásban. A kritikusok elismerően nyilatkoztak az alakításáról.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 08: Reese Witherspoon attends Apple TV+'s "The Morning Show" Photo Call at Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on September 08, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Reese Witherspoon

A sokak számára még mindig csak Dr. Szösziként azonosított színésznő már rég kiérdemelte, hogy ne csak erre a szerepére emlékezzünk, hiszen 2006-ban Oscar-díjat is nyert A nyughatatlan című filmben nyújtott alakításáért. A sorozataiban is megismerhetjük a drámaibb oldalát: a Hatalmas kis hazugságokban Nicole Kidman, míg a The Morning Show című sorozatban Jennifer Aniston oldalán brillírozik.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - NOVEMBER 09: Winona Ryder attends a photocall for Netflix's "Stranger Things" Season 3 at Linwood Dunn Theater at the Pickford Center for Motion Study on November 09, 2019 in Hollywood, California. (Photo by JC Olivera/Getty Images)

Winona Ryder

Talán az egyik legjelentősebb siker a filmből a televízióba való átmenetben Winona Ryder karrierje. A Beetlejuice című filmben nyújtott szerepe után vált ismertté, és számtalan ikonikus filmben játszott, mint például a Kisasszonyok és az Ollókezű Edward. Karrierje szünetelt egy ideig, míg a Fekete hattyúban vissza nem tért, azonban a mainstream siker igazán a Stranger Things című sikersorozatban játszott szerepével találta meg újra, amelyben a Netflixen továbbra is főszerepet játszik.

PASADENA, CALIFORNIA - JANUARY 15: Nicole Kidman of "The Undoing" speaks during the HBO segment of the 2020 Winter TCA Press Tour at The Langham Huntington, Pasadena on January 15, 2020 in Pasadena, California. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)

Nicole Kidman

Nicole Kidman karrierje során rengeteg filmben játszott, és sorozatos szerepeire is büszke lehet. Olyan filmekkel szilárdította meg a helyét Hollywoodban, mint a Mindörökké Batman, Az órák (amiért Oscar-díjat is kapott) és a Moulin Rouge!. Az elmúlt években ő is aktív lett a kisképernyőn: főszerepet játszott a Hatalmas kis hazugságok, a Kilenc idegen, és a Tudhattad volna sorozatokban.

THE OSCARS®  The 94th Oscars® aired live Sunday March 27, from the Dolby® Theatre at Ovation Hollywood at 8 p.m. EDT/5 p.m. PDT on ABC in more than 200 territories worldwide. (ABC via Getty Images)
ANTHONY HOPKINS

Anthony Hopkins

A legendás színész, a félelmetes Hannibal Lecter megformálásáról is ismert Hopkins is egy szerep kedvéért filmről a televízióra váltott, és főszerepet kapott az HBO Westworld című sorozatában.

JAZZ AT LINCOLN CENTER, NEW YORK, UNITED STATES - 2019/05/29: Meryl Streep wearing dress by Oscar de la Renta attends HBO Big Little Lies Season 2 Premiere at Jazz at Lincoln Center. (Photo by Lev Radin/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Meryl Streep

Meryl Streep hollywoodi ikon, de mielőtt azzá vált, 1978-ban már szerepelt a Holocaust (A Weiss család története) című sorozatban. Későbbi pályafutása során számtalan díjat gyűjtött be, többek között 21 Oscar-jelölést (amelyek közül 3-at meg is nyert). 2003-ban felbukkant az HBO Angyalok Amerikában című minisorozatában, de nagyobb szerepben pár éve láthattuk a Hatalmas kis hazugságok sorozatban Nicole Kidman és Reese Witherspoon oldalán. Továbbá szerepet vállalt a Gyilkos a házban című krimikomédia 2023 nyarán megjelenő 3. évadában, melynek főszereplői Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - MAY 22: Arnold Schwarzenegger attends the Los Angeles Premiere Of Netflix's "FUBAR" held at The AMC Grove on May 22, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Albert L. Ortega/Getty Images)

Arnold Schwarzenegger

Az akciósztár 2023-ban debütált a Netflix FUBAR című sorozatában. Egy nyugdíjba vonuló CIA-ügynököt alakít, aki kénytelen még egy utolsó bevetésen részt venni, amikor tudomására jut, hogy titokban a lánya is a CIA-nek dolgozik. A sorozat kiváló felvezetése volt a szintén a Netflixen nem sokkal később megjelenő, Arnold című három részes dokumentumfilmnek.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 19: Al Pacino attends the premiere of Amazon Prime Video's "Hunters" at DGA Theater on February 19, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Al Pacino

Az igazi legenda, Al Pacino az Amazon Vadászok című sorozatát vitte sikerre. Az 1970-ben játszódó, nácivadászatról szóló széria a második évadára már elég megosztó lett, így elkaszálták, de ezt a két évadot azért mindenképp érdemes bepótolni azoknak, akik szeretik az ilyen sorozatokat.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 19: Kate Winslet, winner of the Outstanding Lead Actress in a Limited or Anthology Series or Movie award for 'Mare Of Easttown,' poses in the press room during the 73rd Primetime Emmy Awards at L.A. LIVE on September 19, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Rich Fury/Getty Images)

Kate Winslet

Az Oscar-díjas színésznő 2011-ben már szerepelt a Mildred Pierce című sorozatban, de a közönségben maradandóbb nyomot hagyott a legutóbbi, Easttowni rejtélyek című HBO-s sorozata, amiben egy pennsylvaniai nyomozónőt alakít, aki egy kisvárosi gyilkossági ügyön dolgozik. A produkció négy Emmy-díjat is nyert, köztük a legjobb női főszereplőnek járó megtiszteltetést minisorozat és antalógia kategóriában.