Még nem regisztráltam

Kult

Wannabe, Spice Up Your Life, Stop – az idén 30 éves Spice Girls legikonikusabb dalai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Idén ünnepeljük a Spice Girls megalakulásának 30. évfordulóját. Az ikonikus lánycsapat meghatározta a 90-es évek popkultúráját, számos remek dallal ajándékoztak meg bennünket, amik generációk számára váltak meghatározóvá.

Neked melyik a kedvenc dalod tőlük?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.

Spice Up Your Life

A zenekar Spiceworld című albumának vezető kislemeze világszerte táncparkettekre vitte a rajongókat. A fülbemászó dance-pop dallam tökéletesen megragadta azt a női energiát, ami annyira népszerűvé tette a bandát.

Viva forever

Egy melankolikus ballada, amely különösen keserédes, ha arra gondolunk, hogy nem sokkal azután jelent meg, hogy Geri Halliwell elhagyta a csapatot. Ez az utolsó dal, amiben még közreműködött.

2 Become 1

Felnőttként már tudjuk, hogy ez a dal nem számok összeadásáról szól, sokkal inkább erotikus utalásokkal van tele.

Goodbye

Geri Halliwell 1998 májusának végén tett bejelentése, miszerint elhagyja a Spice Girlst, megrázó volt a rajongók számára. A banda fél évvel később ezzel a dallal, egy szívszorító popballadával tisztelgett Halliwell előtt, ami egyébként szövegében is konkrétan egy baráttól való búcsúzásról szól.

Who Do You Think You Are

A dal, aminek lehetetlen nem üvölteni a szövegét. Egyébként a lányok egyik legikonikusabb pillanatát adta: 1997-ben Geri Halliwell a Brit Awards-on felvette a ma már híres brit zászlós ruhát, hogy előadja ezt a számot. Ebből aztán mindenhol címlapsztori lett, és a lányok beírták magukat a popkultúra történelmébe.

Too Much

A Spice World című filmjük megjelenésének idején jött ki ez a dal. A klipben minden énekesnő saját filmjelenetében szerepel.

Wannabe

1996 júniusában jelent meg ez a dal, és tette a Spice Girlst nemzetközi szenzációvá. Állítólag kevesebb, mint 30 perc alatt írták meg, és a lányok mindegyike hozzájárult egyes részleteihez. Zig-a-zig-ah!

Mama

A megható dal klipjében mindegyik énekesnő édesanyja megjelent, és gyakran a dal későbbi élő előadásain is szerepeltek.

Stop

A számot állítólag a banda akkori menedzsmentjével kapcsolatos frusztrációi ihlették.

Say You'll Be There

A Spice Girls második kislemeze volt, amelyhez egy Ponyvaregény ihlette videóklip is készült.