Még nem regisztráltam

Sport

A török sportlövő, az ausztrál breaktáncos – a 2024-es olimpia legemlékezetesebb pillanatai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A 2024-es olimpia tele volt szívmelengető, de olykor ellentmondásos pillanatokkal is.

Szerinted mi volt az olimpia legemlékezetesebb eseménye?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

A török sportlövő lazasága

A török sportlövő, Juszuf Dikec egyik napról a másikra vált internetes szenzációvá a sporthoz való látszólag laza hozzáállása miatt. Az 51 éves férfi lett országának valaha volt legidősebb érmese, a 10 méteres légpisztoly vegyes csapatversenyben társával ezüstérmet szerzett. Ez is elismerésre méltó, de ami az embereket igazán lázba hozta vele kapcsolatban az a lazasága: a profi felszerelés hiánya, a sima szemüveg, a feltűnésmentes füldugó, a két nyitva tartott szeme, valamint a zsebre dugott keze.

A rúdugró, aki a péniszével verte le a lécet

Anthony Ammirati francia atléta sajnos nem jutott be a férfi rúdugrás döntőjébe. Harmadik próbálkozásánál egy váratlan hiba miatt nem jött össze ez neki: ugrásnál a térde mellett az ágyéka is a lécnek ütközött, és leverte azt.

Az egyik legkedvesebb gesztus

Az ezüstéremmel a nyakában a kínai tollaslabdázó, He Bingjiao egy spanyol zászlót ábrázoló kis jelvényt tartott a kezében, ezzel tisztelegve elődöntős ellenfele, Carolina Marín előtt. Előtte kettőjük versenyén Marin vezetett amikor sérülést szenvedett a jobb térdében, így kénytelen volt feladni a versenyt és a kínai emiatt jutott csak tovább.

Bob, az úszómester

Egy meg nem nevezett vízimentő, akit „Bob, a sapkafogó” néven emlegettek, akkor vált híressé az interneten, amikor egy amerikai versenyző elvesztette az úszósapkáját a 100 méteres mellúszás során. Miután szakszerűen visszaszerezte az elveszett fejfedőt, „Bob” örömmel fogadta a párizsi La Défense Aréna tapsát.

Az éremre harapó kínai tornász

Zhou Yaqin, a Kínának ezüstérmet szerző tornász zavartnak tűnt, amikor az olasz tornászok, Alice D’Amato és Manila Esposito a hagyományoknak megfelelően harapdálták az arany- és bronzérmüket. Így aztán Zhou, miután átpillantott, a kamerák előtt imádnivalóan a szájához emelte a saját érmét is.

Versenyzés 7 hónapos terhesen

Nada Hafez egyiptomi vívó hét hónapos terhesen versenyzett a párizsi olimpián, ahol a második fordulóig jutott.

Észak-dél-koreai dobogós szelfi

Az észak-koreai és dél-koreai olimpiai asztaliteniszezők közös szelfit készítettek a dobogón, ami a határokon átnyúló egység ritka megnyilvánulásának számít.

Az ausztrál breaktáncos

Kevesen tudták, mire számíthatnak, amikor a breaktáncot idén először vették fel az olimpiai számok közé, de ami történt, az mindenkit meglepett. Bár az ausztrál Rachael Gunn, akit Raygun néven emlegetnek, három kreatív gyakorlatával nem tudta lenyűgözni a bírókat, az biztos, hogy nyomot hagyott a játékokon. A nemzetének zöld-sárga olimpiai tréningruhájába öltözött egyetemi oktató, aki doktori disszertációját a breaktánccal kapcsolatosan írta, sajnos egyetlen pontot sem tudott szerezni.

61 éves olimpikon

A kínai születésű, luxemburgi Ni Xia Lian lett az olimpiák történetének legidősebb versenyzője, aki asztalitenisz mérkőzést nyert, amikor legyőzte a 31 éves török Sibel Altinkayát.

Ötszörös bajnok ugyanabban a számban

A kubai birkózó, Mijaín López olimpiai történelmet írt, amikor ő lett az első sportoló, aki egymás után öt egyéni aranyérmet nyert ugyanabban a versenyszámban, és ezzel olyan ikonok rekordját döntötte meg, mint Carl Lewis és Michael Phelps.

A muffinember

A norvég úszó, Henrik Christiansen teljesen megszállottja lett az olimpiai faluban kapható csokoládés muffinoknak. Innentől pedig nem volt megállás: a rajongásáról elkezdett vicces tartalmakat gyártani, és a muffinok olyan népszerűek lettek, hogy mindenki azt kereste a faluban.

Snoop Dogg jelenléte

Bárhol és bármikor versenyeztek az amerikai sportolók, a hip-hop ikon mindig ott volt, hogy szurkoljon nekik. Az amerikai rapper az NBC kommentátoraként volt kint Párizsban egyébként.