Még nem regisztráltam

Sport

Dzsudzsák Balázs legemlékezetesebb góljai a válogatottban

Futó Csaba
Futó Csaba

Kevés megosztóbb játékos van a magyar labdarúgás történetében Dzsudzsák Balázsnál. A Debrecenből egyenesen a holland élvonalba vezetett az útja, egy ország rajongott érte, de aztán a karrierje másképp alakult, ahogy azt a többség szerette volna. Közben a válogatottban megélt csúcspillanatokat és mélypontot is, majd szép lassan a rekorder lett, 109 meccsen lépett pályára címeres mezben. 21 gólt szerzett ezeken a találkozókon, a legfontosabbakat szedtük össze.

Neked melyik volt a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

 

40 szavazat.

Dupla a portugáloknak

Bár volt olyan tétmérkőzés, amikor három gólpasszt adott Hollandia ellen, talán a játékos sem vitatkozik azzal, hogy a Portugália elleni, lyoni Eb-meccs volt a legzajosabb válogatott karrierjében. Bár Cristiano Ronaldo három gólt is szerzett, Dzsudzsák duplázott magyar oldalon, a 3-3 pedig azt jelentette, hogy a világeseményen 30 év után szereplő Magyarország megnyerte a csoportját.

Jobbal is megy

Bár a magyar válogatottsági rekorder a bal lábáról ismert, olykor azért a jobbosa is elsült. Mint például a San Marino elleni 8-0-ra megnyert Eb-selejtezőn 2010-ben, amikor kicsit tologatta a labdát, majd a gyengébbik lábával tüzelt és lőtte ki a hosszú felsőt.

Utálhatnak minket a finnek

A 2012-es Európa-bajnoki selejtezősorozat elején végre a magyar válogatott szerzett kulcsfontosságú gólt a hajrában, Helsinkinek Elek Ákos nagy futása után Dzsudzsák lőtt ki a hosszú alsó sarkot. A 94. percben ezzel győzött Magyarország.

Az otthoni gól

2015-ben a Nagyerdei Stadionban játszott felkészülési mérkőzést a magyar válogatott Litvániával, Dárdai Pál csapata pedig az első félidőben mutatott remek játékának köszönhetően nyert 4-0-ra. A csapatkapitány kiosztott két gólpasszt is, valamint szabadrúgásból is bevette a kaput hazai környezetében.

Az első

Bár egy barátságos mérkőzésen szerezte, de a görögök ellen 2008-ban a tizenhatoson kívülről vette be a kaput.

Az a gól Bukarestben

A 2016-os Eb előtti selejtező csalódást keltően indult, így aztán Dárdai Pált kérte fel az MLSZ, aki Bukarestben debütált a kispadon. A románok a hajráig vezettek, ám Dzsudzsák egy máig emlékezetes szabadrúgásgóllal kiegyenlített. Akkor érezhetően elindult valami a nemzeti csapatnál.

Az utolsó

2017 augusztusában, a vb-selejtezőben szerezte Dzsudzsák az utolsó gólját a magyar válogatottban. Egy szabadrúgást ívelt középre, amit Solovjovs a saját kapujába fejelt, ám az európai szövetség a magyar csapatkapitányt könyvelte el hivatalos gólszerzőnek.