Még nem regisztráltam

Sport

Lionel Messi legjobb meccsei az argentin válogatottban

Futó Csaba
Futó Csaba

2022-ben Lionel Messi felért a csúcsra, ugyanis a számos klubsiker, valamint az argentin Copa América-siker után a világbajnokságot is sikerült megnyernie a válogatottal. Kérdés, hogy hányszor látjuk még címeres mezben a klasszist, mindenesetre pályafutása talán legfontosabb győzelme kapcsán érdemes összeszedni a legjobb mérkőzéseit az Albicelestében.

Szerinted melyik volt legjobb meccse Messinek az argentín válogatottban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

40 szavazat.

Argentína – Franciaország, 2022

Egy újabb aranycsata, amiből aztán minden idők legemlékezetesebb világbajnoki döntője kerekedett. Argentína kétszer is padlóra küldte Franciaországot, amely a triplázó Kylian Mbappé vezetésével kétszer is talpra állt. A tizenegyeseknél aztán már a dél-amerikai csapat bírta jobban a strapát, a csapatkapitány, Lionel Messi két góllal és a büntetőpárbajban értékesített kísérletével járult hozzá a vb-trófea elnyeréséhez.

Argentína – Brazília 4-3, 2012

Ritkán szoktak az ilyen listákra rákerülni felkészülési mérkőzések, de ha a MetLife Stadion 80 ezer nézője előtt Messi mesterhármasával verik az argentinok a nagy rivális Brazíliát, annak bizony helyet kell szorítani. Főleg, hogy a győztes gólt a félpályától megindulva, a tizenhatoson kívülről a felső sarokba bombázva szerezte.

Argentína – Mexikó 3-0, 2007

A Copa Américán járunk, a 2007-es elődöntőben. A lobogó hajú tehetség a Mexikó elleni második gólt szerezte, hanyag eleganciával emelt át egy védőt és a kapust is. Az biztos, hogy ez a megoldás a legszebb góljai egyike között van.

Argentína – Egyesült Államok 4-0, 2016

Nagy csalódással ért véget a centenáriumi Copa América az argentinok számára, ugyanis tizenegyesekkel elbukták a döntőt Chile ellen. Odáig azonban hibátlan teljesítménnyel menetelt el a csapat, az elődöntőben például az USA-t 4-0-val elsöpörve. Messi egymaga három gólból vette ki a részét, egyet maga szerzett, kettőt pedig előkészített.

Ecuador – Argentína 1-3, 2017

Az oroszországi világbajnokság előtt úgy tűnt, Argentína már a selejtezőben elbukhat. Az utolsó fordulóban győzelmi kényszerben lépett pályára a csapat, ráadásul idegenben, mindezek után már az első percben hátrányba is került. Erre mit tett Messi? Három gólt szerezve cipelte ki a hátán a vébére a csapatát.

Argentína – Nigéria 3-2, 2014

Bár az argentinok a 2014-es vb-döntőt végül elveszítették, Lionel Messi végig kiemelkedően játszott azon a tornán. A csoportkörben a bosnyákok és az irániak ellen is betalált, majd egy izgalmas meccsen, két gólt szerezve vezette győzelemre csapatát Nigéria ellen.

Argentína – Bosznia-Hercegovina, 2014

Nyolc év telt el Lionel Messi első és második világbajnoki gólja között. Utóbbit a bosnyákok elleni, első fordulós mérkőzésen szerezte, amely ráadásul győzelmet is ért.

Argentína – Ecuador 3-0, 2021

Szinte hihetetlen, de a legutóbbi Copa Américát megelőzően Messi öt évig nem talált be a kapuba a nemzetei csapatban egyenes kieséses meccsen. Ez a rossz sorozat aztán a brazíliai kontinenstornán, az Ecuador elleni negyeddöntőn dőlt meg, amikor a 93. percben, közvetlen szabadrúgásból volt eredményes.

Argentína – Ausztrália 2-1, 2022

Szinte hihetetlen, hogy a katari világbajnokságig kellett várni, de bizony az ausztrálok elleni nyolcaddöntőben láthattuk először Lionel Messi nevét a góllövők között egy vb egyenes kieséses mérkőzésen. A csapatkapitány indított be csapatát, Julian Álvarez duplázta meg az előnyt, és ugyan az ausztrálok majdnem megviccelték Argentínát a hajrában, végül meglett a továbbjutás.

Brazília – Argentína 0-1, 2021

Kicsit kakukktojás ez a mérkőzés, mert Messi ekkor nem játszott kiemelkedően jól, ám mégis beválogattuk, mégis az első igazán komoly sikert érte el az argentin válogatottal. Ráadásul a rivális Brazília ellen, a Maracanában, majd csapatkapitányként emelte magasba a trófeát.

Argentína – Szerbia és Montenegró 6-0, 2006

Kiütéses győzelem alkalmával debütált a világbajnokságon Messi, amikor ugyanis beállt a szerbek ellen, addigra a csapat már 3-0-ra vezetett. Bár csak negyedóra volt már csak vissza a találkozóból, sikerült a gólok számát megdupláznia a dél-amerikai válogatottnak, Messi egyet lőtt, egyhez pedig asszisztált.