Csigák, rovarok, kakashere – a legbizarrabb dolgok, amiket megeszünk
Az emberi fantázia szinte határtalan, a gasztronómia mégis képes feszegetni a határait.
Az emberi fantázia szinte határtalan, a gasztronómia mégis képes feszegetni a határait.
Vannak olyan ételek, amikről az év nagyobb felében szinte megfeledkezünk, de amint kitör a nyár, a tányérunk állandó vendégeivé válnak.
Néhány éve az Oreo kekszes fagyija is újdonságnak tűnt, de lassan az lesz a meglepő, ha egy cukrászdába betérve a különféle fantázianevekkel ellátott fagylaltok mellett az alapízeket még megtaláljuk.
Mindig érdekes a gondolatkísérlet, hogy ha valamitől meg kellene válnunk a mai naptól egész hátralévő életünkre, vajon mire esne a választásunk.
Fogyókúrázóknak szinte kötelező lecserélni a fehér kenyeret, de a fehér rizst és a krumplit is érdemes mértékkel fogyasztani. Ha pusztán változatosabban szeretnél étkezni, akkor is érdemes kipróbálnod az alábbi változatokat.
A világon rengeteg recept létezik, az idők folyamán pedig változnak is sokszor. Másrészt a globalizmus korában már nemcsak a saját és esetleg a szomszédos konyha ételeit eszik az emberek, hanem például simán ehetünk Magyarországon akár japán, chilei, kenyai ételt is. Ennek is folyománya, hogy az ételek receptjébe olyan hozzávalók is kerülnek, amelyeket eredetileg nem tartalmaznak. Ilyen példákat szedett össze a Tasteatlas.com, ezek közül szemezgetünk.
A nappalok egyre rövidebbek, a levegő hűvösebbé vált, a levelek a vörös és a sárga lenyűgöző árnyalataiba kezdenek átváltozni és a pumpkin spice latte újra az itallapon van – ez csak egy dolgot jelenthet: itt az ősz.
Ahány ember, annyi féle ízlés, de mégis mit szeretünk mi magyarok? Ragaszkodunk a saját konyhánkhoz, vagy egyre kísérletezőbb kedvűek vagyunk?