Még nem regisztráltam

Életke

Csigák, rovarok, kakashere – a legbizarrabb dolgok, amiket megeszünk

Anna Csákó

Az emberi fantázia szinte határtalan, a gasztronómia mégis képes feszegetni a határait. Toplistánkban olyan ételeket sorolunk fel, amelyek elfogyasztásához gyomor kell – ami ugye mindenkinek van, tehát az első erkölcsi vagy ízlésbeli meghökkenésünket legyőzve bármelyikből nyerhetünk tápanyagokat a szervezetünk számára.

Te melyikből nem ennél sohasem?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.
Varga Jennifer / 24.hu

Gombák

Se nem büdös, se nem undorító, se nem növény, se nem állat, se nem baktérium, az elkészítésük sem tűnik kegyetlennek, de mégiscsak van abban valami furcsa, hogy bizonyos fajtáit megesszük, bizonyos fajtái pedig halálos kórokat terjesztenek.

Jeffrey Hamilton / Getty Images

Homár

Igen, ezek azok a szerencsétlenek, amiket évszázadok óta elevenen megfőzünk.

Isabel Pavia / Getty Images

Pacal

Ehhez tényleg kell gyomor: a megosztó étel a szarvasmarha előgyomrából, pontosabban a bendőjéből készül.

ezoom / Getty Images

Kakashere

Ha legalább nem emlékeztetne arra, ami, talán könnyebb lenne jóízűen enni belőle, de a kakashere pörkölt a látványával sem árul zsákbamacskát.

Yann Guichaoua-Photos / Getty Images

Bikapénisz

Ha szeretnénk kimaxolni a perverzitást, készítsünk mellé borjúhúsból pörköltet, és gurítsunk le egy pohár tehéntejet.

Enrico Spanu / REDA&CO / Universal Images Group / Getty Images

Casu Marzu sajt

A sajtkülönlegességbe a legyek leteszik a tojásaikat, amelyekből kikelnek a peték, hogy az elkészült ételben több ezer lárva szaladgáljon fel-alá, mi pedig megegyük őket.

Varga Jennifer / 24.hu

Csigák

Amikor egy nyálkás puhatestű előttünk csoszog a járdán eső után, nem az az első gondolatunk, hogy milyen finom falat, a franciák mégis évi 20 ezer tonnát eltüntetnek belőlük, és más nemzetek képviselői is előszeretettel fogyasztják.

Krit of Studio OMG / Getty Images

Rovarok

Legyen az szöcske, tücsök vagy kukac, állítólag ők a jövő, már ami a fehérjében gazdag és fenntartható táplálkozásunkat illeti.

Anna Denisova / Getty Images

Algák

Ha leküzdjük a furcsa színe, szaga és textúrája miatt érzett viszolygásunkat, állítólag nagyon egészséges, és a szusi nélkülözhetetlen alapanyaga.