Még nem regisztráltam

Száz kisleány, Amíg élek én, Mindig Újpest – a legjobb magyar futballindulók
A futballvilág legnagyobb himnuszai

A futballvilág legnagyobb himnuszai

Aki nem futballrajongó, soha nem értheti meg, miért énekelnek, skandálnak szenvedélyesen a szurkolók a csapatuk meccsén. Pedig a történelem, a klubszín és a címer mellett az induló a legfontosabb szimbólum, ugyanis a klubhimnusz éneklése a tömegből közösséget varázsol. A legnagyobb futballindulók közül szedtünk össze tizenegyet.

Máté Bruckner
Máté Bruckner
A Népstadion legemlékezetesebb mérkőzései

A Népstadion legemlékezetesebb mérkőzései

Megannyi generáció élte át a legnagyobb futballélményeit a Népstadionban! Több mint hatvan éven keresztül volt a magyar válogatott otthona, itt rendezték a felejthetetlen a kettős rangadókat a négy nagy fővárosi együttes részvételével és a hazai klubcsapatok legfontosabb nemzetközikupa-mérkőzéseit. Aktuális listánkban legemlékezetesebb meccseket gyűjtöttük össze, de visszaemlékezésünk nem lenne teljes, ha ráadásként nem említenénk meg az évente megtartott színész-újságíró rangadót (SZÚR), amely félelmetes népszerűségnek örvendett: a délelőtti esztrádműsor és a „művészfelvonulás” után következett a nap fénypontja, a színész- és az újságíróválogatott mérkőzése. Az 1953-ban elkészült stadion 2002-ben „felvette” Puskás Ferenc nevét, amelyet egészen a 2014-es bezárásig viselt.

Máté Bruckner
Máté Bruckner
A futballvilág legkeményebb szurkolótáborai

A futballvilág legkeményebb szurkolótáborai

A futballultrákról széles körben elterjedt vélemény, hogy erőszakosak és durvák, pedig a döntő többségük csak elhivatottan drukkol a saját csapatának. A szenvedélyes szurkolás helyett megjelenő brutális lelátói – és utcai – erőszak viszont árnyékot vet a világ legfontosabb játékára, és képes elterelni a figyelmet a pályán zajló eseményekről: a csodálatos cselekről és a gólokról. Az alábbi lista biztosan nem fogja gyengíteni a sztereotípiákat: a legszélsőségesebb szurkolótáborok közül gyűjtöttünk össze tizenegyet.

Máté Bruckner
Máté Bruckner