Halászlé, székelykáposzta, gulyásleves – jellegzetes magyar egytálételek
Minek ide ötfogásos menüsor, ha az előételeket, levest és főételt is elfogyaszthatjuk egy tálból, hogy már csak a desszertre kelljen külön gondot fordítani?
Minek ide ötfogásos menüsor, ha az előételeket, levest és főételt is elfogyaszthatjuk egy tálból, hogy már csak a desszertre kelljen külön gondot fordítani?
Egyértelmű, hogy bográcsban készítve valahogy minden finomabb lesz. Azt a jellegzetes füstös ízt nem lehet máshogy elérni, csak a szabad tűzön főzéskor. Az is hozzátesz az élményhez, ha a társaság minden tagja beszáll az előkészületekbe.
Abban talán nincs vita, hogy a levesek a magyar gasztronómia szerves részét képezik, de az változó, hogy kinek melyik a kedvence.
Noha a karácsonyi menüsor családról családra változik, összegyűjtöttünk 10 olyan ételt, ami kötelező jelleggel ott kell, hogy legyen az asztalon.