Még nem regisztráltam

Életke

Halászlé, harcsapaprikás, rántott keszeg – kedvenc ételeink különböző halakból

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A magyar gasztronómiában a halételeknek különleges helyük van, főként a híres halászlé révén. Azonban a változatos halak és elkészítési módok még több lehetőséget kínálnak az ízletes ételek kedvelőinek.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Fogasfilé roston

A fogasfilé roston sütve egyszerű, mégis elegáns étel, amelynek ízét csak sóval és borssal emelik ki. Gyakran friss citrommal és petrezselymes burgonyával tálalják, hogy a fogas természetes íze érvényesüljön.

Grillezett aranydurbincs citrommártással

Az aranydurbincs filéjét grillezik, és egy frissítő citromos mártással kínálják. A citrommártás kiemeli a hal enyhe ízét, és tökéletes kísérője a roston sült durbincsnak.

Harcsapaprikás túrós csuszával

A harcsapaprikás egy klasszikus magyar fogás, amely túrós csuszával tálalva igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Afrikai harcsa sörtésztában

Az afrikai harcsát sörrel készült tésztába mártják, majd ropogósra sütik. A sörtészta könnyű és ropogós burkot ad a halnak, ami egyszerű, de ízletes módja a harcsa elkészítésének.

Pisztráng Molnárné módra

Klasszikus magyar halétel, ahol a pisztrángot vajon pirítják, majd citrommal, petrezselyemmel, mandulával és főtt burgonyával tálalják.

 

Rác süllő

A rác süllőnél a halat szalonnával, paprikás, paradicsomos alapon sütik meg. Az étel tradicionális magyar ízeket egyesít a süllő finom húsával.

Rántott keszeg

A keszeg rántva isteni finomság, különösen ropogós paprikás lisztes panírral és friss citrommal tálalva.

Tonhalsteak

A tonhalsteak vastagra szeletelt tonhalból készül, amit kívül enyhén megpirítanak, de a belseje nyersen marad. Az étel gyorsan elkészíthető és népszerű a könnyű, mégis laktató fogások kedvelői körében.

Lazac wellington

A híres Wellington-stílusú étel lazacos változata, ahol a halat leveles tésztába csomagolják, általában spenóttal töltve. Ez a fogás különleges és elegáns, ami ünnepi alkalmakra is ideális.

Pontyhalászlé

A klasszikus magyar halászlé pontyból készül, amely intenzív ízt ad az ételnek. Paprikával, hagymával és fűszerekkel főzve az egyik legismertebb magyar halétel.