Még nem regisztráltam

Életke

A legfinomabb főzelékek a zöldbabtól a sárgaborsóig

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Igazi magyar sajátosság, hogy minden zöldséget rántunk, habarunk és sűrítünk, de kevés olcsóbb, gyorsabb és egyszerűbb étel létezik a főzelékeknél. Ehetjük fasírttal, virslivel, tojással vagy igazából bármivel. A feltétek terén szinte végtelen opció van.

Neked melyik a kedvenc főzeléked?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

17 szavazat.

Babfőzelék

Nagyon jól áll neki a füstös íz, de a fokhagymás rántás is elengedhetetlen.

Tökfőzelék

Ha gyerekként gyűlölted, érdemes felnőttként is esélyt adni neki, mert friss kaporral igenis egy remek étel.

Sárgaborsófőzelék

A betonfőzeléknek is csúfolt ételt érdemes füstölt hússal készíteni. Az indiai ízvilág is jól áll neki, ha valaki szeretne kísérletezni.

Sóskafőzelék

Van aki édesen készíti, míg mások hagyják a saját, savanykás ízét érvényesülni.

Lencsefőzelék

Nem csak szerencsét és pénzt hoz, hanem jól is lakunk vele.

Spenótfőzelék

Spenótból millió plusz egy dolgot készíthetünk, de ha klasszikus ízekre vágyunk, maradjunk a főzeléknél, főtt tojással.

Zöldbabfőzelék

Mirelitből is jó, de zsenge zöldbabból készítve a legfinomabb, tejfölös habarással.

Krumplifőzelék

Lehet pirosas színű, ha a magyaros verziót preferáljuk, vagy fehér, ha tejfölösen szeretjük, de a majoránna ne maradjon ki egyik esetben sem.

Borsófőzelék

Menzás gyerekek kedvence.

Paradicsomos káposzta

A káposztának jól tud állni a paradicsom, főleg ha fasírtot vagy oldalast is dobunk hozzá.

Finomfőzelék

Nincs mit szépíteni rajta: nem a kulináris élvezetek csúcspontja, de friss alapanyagokból ízletes finomfőzelék készíthető.

Kelkáposztafőzelék

Megosztó étel, de jól választott feltéttel és belefőzött krumpli kockákkal finom tud lenni.