Még nem regisztráltam

Bulvár

II. Erzsébet újjászületett, Katalin kómába esett, Dianát meggyilkolták – a legvadabb összeesküvés-elméletek a királyi családról

Csontos Kata
Csontos Kata

Az összeesküvés-elméletek természetesen a sokat látott és megélt angol királyi családot sem kerülik el, de ha az alább bemutatott sztorik közül akár egy is igaz, az még hozzájuk mérten is nagyon meredek lenne.

Szerinted melyik elmélet van a leginkább elrugaszkodva a valóságtól?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

II. Erzsébet reinkarnálódott

II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án halt meg, amikor Trisha Paytas, az egyik leghíresebb youtuber éppen terhessége utolsó napjaiban járt. A két eseményt többen összefüggésbe hozták egymással, és futótűzként kezdett terjedni a hír, hogy az amerikai influenszer megszülte a néhai brit uralkodó reinkarnációját. A dolog odáig eszkalálódott, hogy Paytas személyesen jelentette be, hogy a hír kacsa, mivel még nem is adott életet első gyerekének.

Viktória királynő unokája volt Hasfelmetsző Jack

Hasfelmetsző Jack kilétét évszázados titok övezi, de a brit királyi család persze ebbe a történetbe is belekavarodott valahogy. Albert Viktor királyi herceg, az akkor uralkodó Viktória királynő unokájának nevét is összefüggésbe hozták az 1888-as sorozatgyilkosságokkal. Az elmélet szerint Albert Viktor szifiliszes lett, amibe kissé beleőrült, és bosszúból több prostituáltat is megölt. Ez a teória azonban már csak azért sem állja meg a helyét, mert a herceg állítólag nem is tartózkodott Londonban, amikor a gyilkosságok történtek.

A kaszás is ott volt Károly koronázásán

2023-ban több mint nyolcmillió ember követte, ahogy királlyá koronázzák III. Károlyt. A tévéközvetítésben többen látni vélték, ahogyan az előkelő vendégek között a kaszás is megjelenik. Egyesek szerint Diana hercegné szelleme tette tiszteletét a ceremónián a halál képében, hogy megszerezze Kamillától a királyné címet.

Katalin hercegné kómában volt

Katalin hercegné 2024 elején hasi műtéten esett át. Egészségi állapota körül nagy a titkolózás, és az információhiány miatt több teória is született, hogy mi történhetett vele valójában. Egy spanyol újságíró például azt állította, Katalint mesterséges kómába helyezték, miután súlyos komplikációk léptek fel az operációt követően. A híresztelést a palota nevetségesnek nevezte.

A királyi család gyilkolta meg Dianát

A Diana hercegnével kapcsolatos elméletek közül a legelterjedtebb az, miszerint 1997-es halála nem baleset volt, hanem szándékos emberölés, amit a királyi család intézett el. Egy időben olyannyira elterjedtek az ezzel kapcsolatos összeesküvések, hogy a brit rendőrség 175 feltevést megvizsgált, van-e bármi alapjuk. Évek múltán, több millió font elköltése után arra jutottak, hogy nincsen.

Harry nem Károly fia

Nagyjából Harry herceg születésével egy időben jelentek meg azok a híresztelések, miszerint Diana és Károly másodszülött fia törvénytelen gyerek, és igazából a szintén vörös hajú James Hewitt az apja. Bár Diana hercegnének valóban viszonya volt a férfivel, az csak Harry születése után kezdődött. Mindezek tetejébe Hewitt maga is elismerte 2017-ben, hogy a herceg nem az ő gyereke.

Károlynak és Kamillának született egy szerelemgyereke

Egy Simon Dorante-Day nevű ausztrál férfinek meggyőződése, hogy ő III. Károly és Kamilla királyné eltitkolt gyereke. Erre számos bizonyítékot is fel tud hozni, például azt állítja, hogy a kórházban, ahol világra jött, a feljegyzések szerint az adott időpontban nem született csecsemő, a papírokon szereplő szülők neveit pedig meghamisították. Emellett gyakran posztol olyan képeket, amiken szerinte szemmel látható a hasonlóság közte és a királyi család egyes tagjai között. Ha kiderülne, hogy igazat mond, akkor borulna az egész örökösödési sorrend, ugyanis Vilmos herceg helyett Dorante-Day és kilenc gyereke követné Károlyt a trónon.

Diana gyereket várt, mikor meghalt

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint a királyi család nemcsak azért akarta eltenni Dianát láb alól, hogy Károly újraházasodhasson, hanem mert a hercegné terhes lett Dodi Fayedtől. Ezt a pletykát Fayed üzletember apja is előszeretettel terjesztette, és még azt is hozzácsapta a kitalált történethez, hogy II. Erzsébet férje, Fülöp herceg irtózott a gondolattól, hogy az unokáinak egy egyiptomi muszlim lesz a mostohaapja. Diana boncolásakor nem találtak bizonyítékot arra, hogy a hercegné babát várt volna.

I. Erzsébet férfi volt

Sosem házasodott meg, nem született gyereke. Gyors észjárású és talpraesett, céltudatos vezető volt, kiváló pénzügyi érzékkel. Egyebek mellett ezen tulajdonságok miatt hiszik egyesek, hogy I. Erzsébet – aki 1558-tól 1603-ig uralkodott Angliában és Írországban, és gyakran a szűz királynő ragadványnévvel illetik – titokban férfi volt. Az évszázadok óta jelenlévő teória szerint az igazi Erzsébet gyerekkorában meghalt, leleményes nevelőnője pedig egy rá hasonlító parasztfiút állított a helyére, hogy elkerülje a hercegnő apjának, VIII. Henrik haragját.

Egy karácsonyi romkom megjövendölte Harry és Meghan szerelmét

Az internet egyes bugyraiban úgy vélik, a karácsonyi filmek egyik mintapéldánya, a 2003-as Igazából szerelem – pontosabban annak egyik cselekményszálának szereplői, a tízéves Sam és kiszemeltje, Joanne – megjósolta Harry herceg és Meghan Markle párkapcsolatát. Mindkét sztoriban van egy sápadt, vörös hajú brit srác, aki belezúg egy amerikai lányba. Ráadásul a filmbéli kisfiúnak is fel kell dolgoznia édesanyja elvesztését, akárcsak annak idején Harrynek. Véletlen egybeesés lenne?