Még nem regisztráltam

Bulvár

Taylor Swift, George Lucas, Pierce Brosnan – hírességek legdrágább luxusvilllái

Anna Csákó

Mark Zuckerberg apokalipszis idejére tervezett, kész állapotában 270 millió dollárra becsült luxusbunkere még épülőben van, így be kell érnünk kicsit szerényebb értékű házakkal. A listán található legolcsóbb, 21 millió dollárért vásárolt ingatlan is nagyjából 7,5 milliárd forintnak felel meg, míg a legdrágább 200 millió dolláros otthon 73 milliárd forint – viszonyításképp ez utóbbi körülbelül megegyezik a magyar kórházak 2023 nyarára felhalmozódott adóságával, kilencede Mészáros Lőrinc teljes vagyonának, több mint tízszerese a valaha készült legdrágább magyar film költségvetésének, és háromszor több, mint amennyi pénztől megszabadítottak minket a banki csalók tavaly.

Melyikben élnél legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Bill Gates

Árulkodó, hogy a kapitalista tápláléklánc csúcsán lévő milliárdos házát az Aranypolgárból ismert Charles Foster Kane otthona ihlette. A Xanadu 2.0 névre hallgató birtok becsült értéke 130 millió dollár, szinte már elképzelhetetlenül modern technológiákkal felszerelve.

George Clooney

2023 őszén olyan pletykák keringtek, hogy a Clooney házaspár 107 millió dollárért megválna az olaszországi Comói-tó partján fekvő villájától, de erre még azóta nem került sor. A 25 szobás ingatlant 14 millió dollárért vásárolta a színész 2002-ben, a jelentős árnövekedés (az infláció mellett) a helyi ingatlanosok szerint a „Clooney-effektusnak” köszönhető.

Beyoncé és Jay-Z

Kalifornia állam valaha volt legdrágább ingatlanját, a Csendes-óceán partján fekvő, közel 2800 négyzetméteres építményt 200 millió dollárért vásárolta meg a sztárpár Malibun.

Jeff Bezos

A világ egyik leggazdagabb emberének teljes vagyonához viszonyítva szinte eltörpül az a 165 millió dollár, amiért az egyik Beverly Hills-ben található ingatlanját szerezte.

George Lucas

Aki egy egész univerzumot teremt, természetes, hogy a valóságban is ehhez mért helyen képzeli el az életét – a Star Wars alkotója 1978-ban vásárolta meg azt a San Francisco-i földet, amin nagyjából 100 millió dollárért húzta fel Skywalker Ranch-nek keresztelt otthonát.

Oprah Winfrey

A kaliforniai Montecitóban elterülő földdarab tulajdonosa Oprah Winfrey – bár előző tulajdonosai nem árulták, a milliárdosnő beleszeretett a Promised Land birtokba, és rávette az előző tulajokat, hogy 52 millió dollárért adják el neki. Ma már 100 millió dollárt ér.

The Weeknd

A Grammy-díjas énekes házát a megbukott Az Idol című sorozat nézői jól ismerhetik, miután a nagyjából 70 millió dollár értékű ingatlanban forgatták annak jeleneteit a kaliforniai Bel-Airben.

Pierce Brosnan

Noha James Bond egyik ikonikus megformálója 2000-ben „csak” 7,35 millió dollárért vásárolt magának földet a kaliforniai Malibun, az elmúlt években 100 millió dolláros áron próbált rajta túladni – sikertelenül. Azért a színészt nem kell félteni, feleségével már jóideje Hawaii-on érzik igazán otthon magukat.

Kim Kardashian

A Kardashian család számos villában érezheti magát otthon, amik közül talán a legdrágább a Kim Kardashian birtokában lévő kaliforniai Hidden Hills-en található ingatlan. A milliárdosnő még volt férjévél, Kanye Westtel és gyermekeikkel együtt költözött be a körülbelül 60 millió dollárra becsült kúriába.

Adele

Valószínűleg Beverly Hills-en az egyik legmagasabb az egy négyzetméterre jutó sztárok és luxusingatlanjaik aránya a Földön: Adele is itt vásárolta meg Sylvester Stallone kúriáját, mindössze 58 millió dolláros áron, hogy aztán az egészet átépíttesse.

Taylor Swift

A világsztár az egyébként is tetemes vagyonának jó részét ingatlanokba fekteti – ezek közül a 25 millió dollárért vásárolt Beverly Hills-i ingatlanja a legértékesebb darab. A több mint ezer négyzetméternyi területen fekvő kúriának 7 hálószobája, 10 fürdőszobája, vetítőterme, az udvarán pedig medencéje és teniszpályája is van.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston 2011-ben vásárolta meg 21 millió dollárért Bel-Air-i kastélyát, melyet Stephen Shadley belsőépítésszel formált zen stílusú otthonává.

Rihanna

21 millió dollárért cserélt gazdát a 10 ezer négyzetméteres Los Angeles-i penthouse-lakás, ami korábban Matthew Perry tulajdona volt. A vevő négy teraszról gyönyörködhet a város látképében a Robert A. M. Stern tervezte épület 40. emeletén.