Még nem regisztráltam

Bulvár

Kim Kardashian, Cardi B, Lana Del Rey – ők viselték az idei Met-gála legextrább ruháit

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A Met-gálán minden évben több száz híresség vesz részt, ahol a dresszkód egy adott témához kapcsolódik. Idén a „the garden of time” vagyis „az idő kertje” témakör szerint kellett felöltözni, amely összekapcsolja a törékeny természetet, az idő múlását és a divatot egymással. Megosztó celeb outfitekből válogattunk.

Szerinted melyik ruha volt a legszebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
2151813109

Elle Fanning

A 26 éves színésznő az estén igazi jéghercegnőként jelent meg egy egyedi Balmain-kreációban, amely szorosan követte teste vonalát az áttettsző, irizáló tüll anyagnak köszönetően, ami egy visszafogott uszályban ért véget. A színésznő ékszerei a visszafogottságot tükrözték, a ruha madár alakban végződő vállrésze a ruha legszebb éke.

2151779192

Zendaya

A mindig stílusosan felvonuló színésznő ezúttal igazán kitett magáért, hiszen az este során két estélyiben is megjelent: az első, belépő öltözéke egy John Galliano tervezte Margiela Artisanal haute couture estélyi volt, amely a 19. századi romantikát és a 21. századi modernitást ötvözte türkizkék és zöld, irizáló organzával, monumentális hajékkel és gyümölcsös díszekkel. A második öltözéke egy vintage Galliano alkotás, amely a tervező 1996-os Givenchy divatbemutatójáról származik és a mai napig kiváló állapotban van. A fűzős, fekete estélyit a rózsacsokorral borított fejdísz tette teljessé.

Jennifer Lopez attending the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala 2024 in New York, USA. Picture date: Monday May 6, 2024. (Photo by Matt Crossick/PA Images via Getty Images)

Jennifer Lopez

Az 54 éves Lopez ragyogó szereplője volt az estének kristályokkal díszített, áttetsző Schiaparelli ruhájában, amelyhez a pillangók légies megjelenése adta az inspirációt. A ruhája közel 800 órán keresztül készült kézzel és majdnem 2,5 millió darab gyöngy díszíti. Ehhez egy gyönyörű Tiffany & Co. nyakéket is viselt.

2151284915

Kim Kardashian

Az est egyik legjobban várt vendége idén sem a visszafogottságot képviselte. A testhezálló, fűzős alkotáson tetőtől talpig ezüstözött virágok futnak végig a ruhán, amihez egy puha, kötött boleró is tartozik. Az alkotás John Galliano Margiela Artisanal tervezése, aminek első divatbemutatója az év elején végigsöpört a világhálón extravagáns megjelenésével. Ezt idézte fel Kardashian, aki vékony derekával az est tematikájához hűen a törékenységet jelenítette meg.

2151284831

Cardi B

A New York-i rapper az este záró akkordjaként jelent meg lélegzetelállító, tollakkal gazdagított estélyiében, amit 9 embernek kellett elrendeznie, hogy a legjobb fotók készülhessenek róla. A Windowsen ruhaköltemény mellett egy óriási smaragddal és gyémánttal kirakott nyakék és fülbevaló színesítette az előadó megjelenését.

2151830896

Gigi Hadid

A 13 000 órán át készült Thom Browne alkotásban felvonuló topmodell olyan hatást keltett, mintha megelevenedne rajta egy igazi rózsakert. A hófehér, szatén, fodros szoknyájú ruháját sárga 3D-y rózsák és fehér, csillogó gyöngyök díszítették, így nem csoda, hogy az aprólékos alkotás ennyi munkaórát vett igénybe.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Lana Del Rey attends the 2024 Costume Institute Benefit for "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 06, 2024 in New York City. (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

Lana Del Rey

A melankolikus dalairól ismert énekesnő egy ikonikus, 2006-os Alexander McQueen ruhának újragondolt változatát öltötte magára. A fűzős, krémszínű alkotást sűrű, szúrós indák veszik körbe, amely egy magas fejdíszben végződött Del Rey fején. Erre pedig egy átettsző tüll fátyol került, ami igazán légiessé tette a megjelenését.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Kendall Jenner attends The 2024 Met Gala Celebrating "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 06, 2024 in New York City.  (Photo by Cindy Ord/MG24/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Kendall Jenner

A topmodell köztudottan gyűjti az egyedi haute couture estélyiket, így ez alkalommal egy olyan darabot választott, amit még a vörös szőnyegen más nem viselt. Az est egyik ünnepelt tervezője, a néhai Alexander McQueen a Givenchy háznál készített, archív estélyijét keltette életre, amely áttetsző és fekete tüllből áll, amit közel 100 000 fekete gyöngy díszít.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Sarah Jessica Parker attends The 2024 Met Gala Celebrating "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 06, 2024 in New York City. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York sorozat főszerepét alakító színésznő ezúttal ismét megmutatta, hogy stílusa felülmúlhatatlan. Ruhája, amely egy Richard Quinn alkotás, egy madárkalitkát idézett. A harang alakú szoknyára kézzel készült csipke került, amit további ezüstös, gyöngy betétek díszítettek, Parker fejét pedig egy krémszínű fejdísz ékesítette.

2151298533

Mindy Kaling

A hivatal sorozatból ismert színésznő, humorista és producer az est egyik legcsodásabb ruhakölteményében érkezett, amit Gaurav Gupta tervezett. A szoborszerű, bézs színű alkotás csodás hullámokkal ölelte körbe a színésznő alakját, ami éteri és légies megjelenést kölcsönzött neki, ezzel igazán megtestesítve az est tematikáját.

2151812568

Tyla

A Met-gálára először látogató, Grammy-nyertes énekesnő, a Balmain divatház egyik egyedi kreációjában érkezett és újraértelmezte az idő és a természet egyensúlyának fogalmát. Testhezálló, uszályos ruhája háromféle homokból készült, amit csillogó flitterek ékesítettek. Kezében egy homokóra alakú táskával tette teljessé a szettet, ami az idő homokjának pergését jelképezte.

2151817794

Pamela Anderson

Természetes szépsége mellett egy testre simuló, uszályos Oscar de la Renta-estélyiével nyűgözte le a nagyközönséget. A bézs színű selyemruháját 200 karátos gyémántok ékesíteték. Ez volt a színésznő első Met-gála szereplése, ami az elmondása szerint nagy megtiszteltetés számára, hiszen korábban nem divatos stílusáról volt leginkább ismert.

2151820537

Sydney Sweeney

A bomba alakjáról és szőke hajáról ismert színésznő egészen átváltozott a Met-gála vörös szőnyegén: szőke haját rövid, fekete paróka alá rejtette, hogy az igazi főszerep a ruhájának jusson. Gyöngyökkel és flitterekkel díszített, kék színű, tüllös ruhája egy mesés kertet idézett.

2151792976

Donatella Versace

A 69 éves divattervező egy általa készített kreációban érkezett, amit még egy 1997-ben bemutatott Versace darab ihletett. A világoszöld estélyi fodrozódó uszályban végződött, amit apró levelek és harmatcsepp szerű gyöngyök ékesítettek.

2151832500

Jessica Biel

Justin Timberlake felesége, a színésznő, Jessica Biel is megjelent a divatipar nagy eseményén, méghozzá egy varázslatos, rózsaszín kreációban, amit több száz toll rátét díszített, amelyek messziről úgy hatottak, mintha virágszirmok ölelnék körbe a színésznő ruháját.