Még nem regisztráltam

Bulvár

Zendaya, Anya Taylor-Joy, Hailee Steinfeld – ők viselték a 2024-es Oscar-gála legszebb ruháit

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A filmes szezon csúcspontjaként az Oscar-gálán nem csak a legizgatottabban várt kategóriák nyertesei lepleződnek le, de a legszebb ruhakölteményeket is megcsodálhatjuk.

Szerinted ki volt a díjátadó legjobban öltözött vendége?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.
2074734585

Jennifer Lawrence

A színésznő egy személyre szabott Dior haute couture kreációban lépett a vörös szőnyegre, amit elmondása szerint több mint 1500 munkaórába telt elkészíteni. A fekete alapon fehér pöttyös, pánt nélküli alkotás a Dior divatház tavaszi haute couture kreációinak egyike, ami klasszikus eleganciát kölcsönzött Lawrence-nek.

2074742985

Margot Robbie

A Barbie sztárja az Oscar-gálán ezúttal egy visszafogott és letisztult sziluettel rendelkező fekete, csillogó Versace estélyiben jelent meg, melynek csípő részére tett gyűrt anyag vált a ruha egyik meghatározó elemévé. A színésznőtől bár a rajongók erre az alkalomra várták a legpompázatosabb Barbie-ruhát, ő mégis ebben a fekete anti-Barbie ruhában vonult fel, amit valószínűleg tüntetésből tett, mert a film rendezőjét nem jelölték a legjobb rendezői díjra.

2074197547

America Ferrera

A Barbie című film legjobb női mellékszereplőjének jelölt színésznője hűen a film színvilágához, egy rózsaszín készített Atelier Versace ruhában lépett a vörös szőnyegre. A ruhája, akár a folyékony fém, lágyan ölelte körbe az Oscarra először jelölt színésznő alakját, amit a látványos gyémánt nyakéke tett teljessé.

2074177672

Hailee Steinfeld

Ha van estélyi, amiben viselője úgy nézett ki, mint egy földre szállt istennő, akkor az Hailee Steinfeld Elie Saab Couture ruhája volt. A pillangóujjú világoskék estélyi ruhát a mellkasnál és a kézfejnél megjelenő, aranyozott virágmotívumok dobták fel.

2074757418

Carey Mulligan

A nagy Gatsby-ből ismert színésznő harmadik jelölését kapta a Maestro című filmben nyújtott alakításáért, melyhez egy klasszikus, sellő sziluettel rendelkező estélyit választott. A Balenciaga divatház által készített öltözék egy 1951-es flamenco ruha tökéletes másolata, melyben a fekete-fehér színek jelennek meg.

2066799087

Florence Pugh

A brit színésznő egy igazán vagány estélyiben vonult végig a vörös szőnyegen, ami annak ellenére, hogy rendkívül látványos, mégis egy kis lazaságot kölcsönzött megjelenésének. A Del Core estélyije ezüst színben pompázott, amit a csillogó kövekkel díszített, izgalmas fűző tett szenzációssá. Ezt tovább fokozta a Bvlgari Serpenti gyémánt nyaklánca.

2066796132

Michelle Yeoh

A 2023-as év legjobb női főszereplő díját elnyerő színésznő az idei kategória felkonferálásában segédkezett. Egy kéttónusú ezüst-szürke Balenciaga estélyiben jelent meg, amely különlegességét a félvállas megoldás és a hosszú uszály jelentette.

2074753187

Zendaya

A Dűne sztárja mindig valami meglepő és lélegzetelállító öltözékben lép a vörös szőnyegre és ez az Oscar-gálán se volt másképp. A színésznő egy antik rózsaszín színű, Giorgo Armani Privé selyem ruhában vonult be a Dolby Színház nézőterére, amit csillogó fekete fűző és szürke részletek díszítettek. Ékszereit a Bvlgari biztosította, amik közül egy sötét rózsaszín morganit drágakővel ékesített fülbevaló emelte tökélyre a szettjét.

2066792357

Anya Taylor-Joy

Kétségkívül az este egyik legpompázatosabb megjelenése Anya Taylor-Joyé volt, aki egy Dior haute couture ruhát viselt. A színésznő elmondása szerint az estélyit Botticelli festménye, a Vénusz születése ihlette.

2066806552

Emma Stone

Az est legjobb női főszereplőjének díját megnyerő Emma Stone egy gyönyörű világoszöld Louis Vuitton estélyiben érkezett, melynek sziluettjét a ruha derekánál kiszélesedő peplum tette különlegessé. Bár ruhája cipzárja pont a díjátadó alatt adta meg magát, a színésznő megjelenése ennek ellenére is az est egyik fénypontjának számított.

2074915342

Da'Vine Joy Randolph

A Hivatali karácsonyból ismert színésznő immáron Oscar-nyertesként távozhatott az eseményről a Téli szünet című filmben nyújtott alakításáért. A ruhája megkoronázta az estét, ugyanis a gyönyörű púderkék Louis Vuitton flitteres estélyije a tollas boa ujjrésszel határozottan kiemelte a vendégsereg közül.

2066792596

Lupita Nyong'o

A 2014-ben legjobb női mellékszereplő díját elnyerő színésznő egy egyedi Armani Privé estélyiben jelent meg, amely pasztell kék színében a színésznő 10 évvel ezelőtti Oscar ruhakölteményét idézte meg, ezzel ünnepelve első Oscar-díját. A ruha mai interpretációja egyenes szabású, földig érő kreálmány flitterekkel és tollakkal ékesítve a derék résznél illetve a ruha alján.