Még nem regisztráltam

Bulvár

Rákay Philip, Havas Henrik, Für Anikó – ismert magyarok, akik megváltoztatták a nevüket

Anna Csákó

Legyenek színészek, zenészek, írók, műsorvezetők vagy modellek, olyan magyar hírességeket hoztunk, akikről ma már talán nem is gondolnád, hogy más néven jöttek világra, mint amin a szélesebb nyilvánosság megismerte őket.

Téged melyik lepett meg leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

 

7 szavazat.
Varga Jennifer / 24.hu

Bereményi Géza

Született Vetró Gézaként. Édesapja a katonai behívója miatt elmenekült az országból, így mikor az író édesanyja újra férjhez ment dr. Rózner Istvánhoz, a férfi a nevére vette őt. Bereményire huszonnégy évesen változtatta a nevét anyai nagyapja után, ugyanis magyar nevet javasoltak neki a publikációhoz akkori kiadójánál.

 

Kovács Tamás / MTI

Für Anikó

Született Boross Anikóként. A Jászai Mari-díjas magyar színésznőnek még gyermekkorában elváltak a szülei, így mikor húszéves lett, felvette édesanyja vezetéknevét.

Udvari Attila / RTL

Görög Zita

Született Göröcs Zitaként. Karrierje elején csak művésznévként használta a Görög nevet, végül hivatalosan is megváltoztatta – feltehetőleg a kellemesebb hangzás és az édesapjához fűződő nehézségekkel teli kapcsolata miatt.

Farkas Norbert / 24.hu

Havas Henrik

Született Rokobauer Henrikként. A tévés elbeszélése szerint az akkor MÁV-nál dolgozó sváb édesapjának gyakran szóvá tették idegen hangzású nevét, így felcsapta a szótárt, és a Havasra esett a választása.

Bodnár Boglárka / MTI

Pásztor Anna

Született Bereményi Annaként. Az énekesnőt nevelőapja, Pásztor Gyula vette nevére, de sokáig azt hitte, a születési nevét édesapja, Bereményi Géza után kapta – mígnem egy DNS-tesztnek köszönhetően kiderült, az íróhoz nem fűzi vérségi kötelék.

Koszticsák Szilárd / MTI

Wahorn András

Született Pintér Andrásként. Az avantgárd festő tizenhat évesen döntött a névváltoztatás mellett, mert saját elmondása szerint géniusznak tartotta magát, és olyan névre vágyott, ami ehhez mérhető.

Kallos Bea / MTI

Kálid Artúr

Született Majoros Artúrként. Az afrikai gyökerű színész állami gondozásban nőtt fel, miközben édesanyja nem mondott le a jogairól, de ennek ellenére két család is jelen volt az életében: Winkler Barnabás vette gondjaiba, aki után hivatalos irataiban Winklerre módosította vezetéknevét, egy Khaled nevű arab orvos pedig örökbe szerette volna fogadni, innen a Kálid művésznév.

Bielik István / 24.hu

Dobó Kata

Született Kovács Katalinként. A színésznő modellként kezdte karrierjét, de első sorozatszerepekor, az Éretlennek stáblistáján már Dobó Kataként tűnt fel – részint azért, mert az egyik leggyakoribb magyar vezetéknevet művésznévként nem érezte az igazinak, másfelől azt sem szerette volna, hogy összekeverjék Kovács Kati énekesnővel.

Csóti Rebeka / 24.hu

Lackfi János

Született Oláh Jánosként. „Hát ez egy igazi kackiás és kacifántos írói név, 2007 óta meg már anyakönyvezve is ezen vagyok. Ha újrakezdeném, szerényebbet választanék, hiszen ez egy 12. századi főnemesi családhoz kapcsolódik, én meg semmilyen nemes nem vagyok, nemhogy fő” – meséli az író a MOMkultnak adott interjújában.

Farkas Norbert / 24.hu

Bíró Ica

Született Boruzs Ilonaként. Az énekesnő első férje után vette fel a Bíró Antalné nevet, viszont mindenki Bíró Icának hívta, ami rajta ragadt, és évekkel később, volt párja beleegyezésével az okmányait is ehhez igazította.

Máthé Zoltán / MTI

Rákay Philip

Született Rákay Kálmánként. A Most vagy Soha! című film producere még eredeti nevén kezdte műsorvezetői karrierjét, de túl komolynak gondolta annak hangzását, így lassanként áttért a Philipre, és mára a cégadatbázisban is ezen a néven szerepel a Norton Consulting Zrt. tulajdonosa.

Balogh Zoltán / MTI

Vujity Tvrtko

Született Balogh Szilárdként. A megosztó magyar újságíró horvát gyökerei miatt választotta a lényegesen nehezebben kimondható, azonban annál egyedibb nevét.