Még nem regisztráltam

Életke

Flaneling, overál, halászsapka – a 90-es évek divattrendjei

Anna Csákó

Egy fénykép születésének idejét annak alapján is megsaccolhatjuk, hogy a rajta szereplő emberek milyen ruhát viseltek – ami a 90-es évek esetén azért nehezebb, mert a legtöbb akkoriban hordott darabbal a mai napig találkozhatunk az utcán. A ranker.com gyűjtése alapján azokat a divattrendeket hoztuk el, amelyek a múlt század utolsó évtizedében élték virágkorukat.

Te melyiket látod a leggyakrabban még ma is?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.
Tatsiana Volkava / Getty Images

Övtáska

Avagy hasitasi. Vállalkozók és vendéglátósok nélkülözhetetlenül praktikus darabja, akik nem törődnek azzal, ha éppen nincs divatban.

James Devaney / WireImage

Haspóló

Vagyis baby tees, csak épp ezek nem csecsemőknek készülnek, hanem felnőtt nőknek, és a crop topoknál valamivel többet takarva a köldök felett érnek véget.

Chris Cuffaio / NBCU Photo Bank / Getty Images

Overál

Léteznek belül bélelt, kívül vízlepergetős darabok, amelyeknek a divathoz nincs sok közük, de legalább a legzordabb időben megvédik (leginkább óvodáskorú) viselőiket, illetve találkozhatunk kifutókra szánt, kosztümszerű overálokkal és laza, farmerból készültekkel is.

PARAMOUNT PICTURES / Collection ChristopheL / AFP

Halászsapka

Játszótéren grasszáló kisgyerekek és horgászok fején találkozhatunk velünk leginkább, de a 90-es években még annyira szexinek számított, hogy Britney Spears is büszkén viselte.

Catherine McGann / Getty Images

Bő farmer

Leginkább a hiphop kultúra részeként törtek be az ilyen nadrágok, azóta pedig töretlenül felbukkannak férfiakon és nőkön egyaránt.

Dave Benett / Getty Images

Spagetti pántos szatén ruha

Tehát slip ruhák. Bármelyik női gardrób elmaradhatatlan darabjai, több mint 30 éve – hála népszerűségükért Kate Moss-nak és Naomi Campbell-nek.

Mark Peterson / Corbis / Getty Images

Platformos cipők

Több száz éve fellelhetők különböző változataik, és a mai napig kiirthatatlanok, de a 90-es években élték igazi virágzásukat a platformos cipők.

Paul Harris / Getty Images

Pólóing

Szeretné megtartani az ingek eleganciáját a rövid ujjúk lazaságával párosulva, a végeredmény azonban nem mindig éri el a kívánt hatást.

Ion Graur / Getty Images

Hajcsat

Sokoldalú eszköz, amiért a hajad hálásabb lesz, mintha egy hajgumival szorítanád össze, de nem mindegy, hogyan bánunk vele.

SGranitz / WireImage / Getty Images

Choker nyaklánc

A neve is árulkodó, ami az angol choke, vagyis fojtogat szóból képződött, de magyarul a nyakörv is találó lenne.