Még nem regisztráltam

Életke

Bugyiban tárgyaló bírónő és Bundesliga-frizura miatt elzavart szülinapos – akik eltévedtek a dresszkód útvesztőjében

Anna Csákó

A ruhaviselés már hosszú ideje nem a praktikumról szól elsősorban, hanem az önkifejezésről, és ebben nem mindig egyszerű megtalálni azt a mezsgyét, ahol még mi is jól érezzük magunkat egy adott darabban, miközben másokból sem váltunk ki megbotránkozást. Olyan történeteket hoztunk, ahol a főszereplők talán elvetették a sulykot – vagy legalábbis a környezetük ezt éreztette velük.

Szerinted kivel bántak a legméltatlanabb módon?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Westend61 / Getty Images

Tapasz kellett a mellbimbójára

Egy floridai diáklány azzal sértette meg az iskolai dresszkódot, hogy nem vett fel melltartót az egyébként kihívónak alig nevezhető, hosszú ujjú felsője alá. Büntetésképp felvetettek vele még egy pólót, ugrálnia kellett (hogy így látszódjon, mennyire mozognak a mellei), valamint arra kérték, hogy ragassza le ragtapasszal a mellbimbóit.

DinaSigtrix / Getty Images

Nem engedték fel őket a repülőgépre

Két kamaszlányt és a kísérőjüket nem engedték fel a United Airlines egyik járatára, mert alsóruházatként csak cicanadrág volt rajtuk. A légitársaság azzal indokolta a döntést, hogy alkalmazottaknak szóló ingyenjeggyel utaztak volna, amelyre sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak.

Phynart Studio / Getty Images

Maszk miatt küldték ki őket az étteremből

2021 őszén azért küldtek ki egy fiatal párt egy texasi étteremből, mert maszkot viseltek – a tulajdonos szerint maszkviselés a dresszkód megsértésének számít az éttermében.

Ali Trisno Pranoto / Getty Images

Hazazavarták, mert rövidgatyában ment dolgozni

A buckinghamshire-i férfi azonban nem hagyta annyiban a dolgot: egy pink kisruhában tért vissza a munkahelyére, jelezvén, ha a nőknek szabad ruhát hordaniuk, akkor neki is hadd szabadjon rövidnadrágot. Nem sokkal később érkezett az e-mail, hogy a melegre való tekintettel engedélyezik munkahelyén a rövidnadrág viseletét.

Carol Yepes / Getty Images

Megbírságolták közszeméremsértésért

A louisianai Winnfieldben egy rövid, szaggatott farmernadrág és egy hasat szabadon hagyó, ám zárt nyakú felső viselése már pont nem volt elég ahhoz, hogy egy fiatal nő közszeméremsértésért kapott bírság nélkül megússzon egy családi rendezvényt.

Tim Roney / Getty Images

Bundesliga-frizurája miatt nem engedték bulizni

Egy ausztrál férfi nagykorúvá válását ünnepelte barátaival, mikor nem engedték be egy szórakozóhelyre a haja miatt. Állítása szerint hamarabb gondolt volna a Bundesliga-frizura helyett arra, hogy a flip-flop papucsa jelent problémát (nem kizárt, hogy az csak tetézte a bajt).

Carol Yepes / Getty Images

Játszótéren szidták le

És nem egy kisgyereket, hanem az anyját, méghozzá azért, mert egy bő pólót, egy szoknyát és egy csizmát viselt.

FluxFactory / Getty Images

Kitiltották a tetováltakat egy étteremből

Egy ausztrál étterem kitiltotta a tetovált embereket, mert túl megfélemlítőnek vélték megjelenésüket, ahogyan a dizájner címkével ellátott ruhákat viselőket sem látják szívesen a helyen.

Ales_Utovko / Getty Images

Felöltöztették a Disney Worldben

A Disney World egyik látogatója egy sárga színű pólót kapott ajándékba, hogy rávegye a fekete topjára, amit csak egy zsinór tartott össze. Bár a fiatal nő először felháborodott, később belátta, hogy valóban nem gyerekek közé illő ruhát választott a kiránduláshoz.

Westend61 / Getty Images

Bugyiban tárgyalt

Feltételezzük, hogy a legtöbb ember visel fehérneműt, még ha erről általában nincs is módunk megbizonyosodni. Egészen más a helyzet akkor, ha valakin deréktól lefelé csak egy bugyi van, és ez a valaki egy bírónő, miközben az ágyában fekve cigarettázik egy online tárgyalás alatt. A kolumbiai nőt felfüggesztették a munkavégzés alól.