Még nem regisztráltam

Életke

„Aki éjjel legény…”, katonadolog – a legirritálóbb biztató mondatok, amikor amúgy is kivagyunk

Borovitz Tamás
Borovitz Tamás

Végigkísérik életünket ezek a megjegyzések. Képzeljük el a helyzetet: éppen valami bajunk van (bevertük a fejünket, nem találjuk vagy eltörtük kedvenc tárgyunkat, elrontottuk a vendégváró falatokat) – és akkor jön valaki, aki (minden bizonnyal jószándékból) vigasztalni próbál minket. De olyan mondattal, ami a lehető legrosszabb ilyenkor.

Szerinted melyik a legirritálóbb segítő szándékú mondat az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.
Woman serving family members at dining room table during celebration meal

Hát ezért főztem?

A mondat, ami minden nagymama szájából elhangzik, ha a nyolcfogásos ebédből nem fogyott el minden falat.

Broken stealing black phone with cracks on the floor. Need to repair

Le fog esni

Ha nem elég bosszantó, hogy egy méter magasból leesik a telefonunk, még kapunk egy ilyen jótanácsot is, hogy még rosszabb legyen nekünk.

Close-up of professional cook hold saltcellar and add salt to soup, chef follow recipe, nutritious meal. Cooking, hobby, professional, homemade concept

Szerelmes a szakács?

Épp hatfős vendégséget vársz, de sikerül brutálisan elsózni – az ettől eltekintve finom – vacsorát. Így is megszégyenülten szolgálod fel a vacsit, hát még amikor valaki felveti a főzés és a romantika totálisan értelmetlen és alaptalan kapcsolatát.

Feet of businessman in shoes with holey sock

Ott leszek az esküvődön ;)

Felavatod egy városi séta során gyönyörű, zsír új cipődet, mikor is a mozgólépcsőnél feltorlódó tömegben hátulról rád lép valaki, és a sarkad bőrével együtt letapossa rólad a lábbelit. Majd viccesen odaszól:

Sad woman with obesity suffering from a headache and a hangover after a night of drinking

Aki éjjel legény, legyen nappal is

Felébredsz reggel (délben), a fejedben légkalapácsok zakatolnak, a szemed is alig bírod kinyitni, a gyomrodban pedig sosem látott vihar dühöng. De sebaj, mert jön anyukád / a párod / a tesód, és kioktat a legendás mondattal.

man cooking meat for the bbq during the covid

Szépre száll a füst

Grillparti / szalonnasütés / tábortüzes buli van, és te megpróbálod kicsit feléleszteni a pislákoló tüzet – a füst beborít, köhögsz, könnyezel, mire valakitől elhangzik a mondat, ami egy picit sem segít rajtad, ellenben roppant idegesítő.

A teenage girls untidy bedroom.

Ott van, ahová tetted

Ezt a mondatot az imádja a legjobban, aki napok óta keres valamit a lakásban / irodában. Szerencsére mindig akad egy családtag / munkatárs, aki bemondja a tuti tippet.

Palace Guard, Budapest, Hungary

Katonadolog

Leginkább a gyerekeket vegzálják a szülők ezzel. Ha Orsika / Petike izomból bevágta a fejét a polcba, és zokog, biztos, hogy van a közelben valaki, aki ezzel a rendkívül megnyugtató kifejezéssel biztatja a kicsit.

Több is veszett Mohácsnál

Ki vagy borulva egy munkahelyi probléma miatt? Őrjöngsz, mert felhúztak a postán / hivatalban / közértben? Ha már eleve 180/100 a vérnyomásod, a mohácsi vész emlegetése biztos segít.

Handsome middle age elegant senior man over isolated background feeling unwell and coughing as symptom for cold or bronchitis. Healthcare concept.

Vedd el / fojtsd meg, Isten, ne kínozd!

Talán a legrosszabb az összes közül. Épp félrenyeltél, fuldokolsz – és akkor menetrendszerűen érkezik a lehető legkedvesebb jókívánság.