Még nem regisztráltam

Életke

Árvácska, begónia, petúnia – van élet a balkonon a muskátlin túl is

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Van növény a muskátlin túl is, amivel szépítheted az ablakodat, erkélyedet. Ha szeretnéd, hogy a szomszéd is csodájára járjon virágaidnak, válassz listánkból.

Melyik virág a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Petúnia

A legkedveltebb balkon növény, hiszen teljesen igénytelen virág. Lehet tűző nap, sok eső, ő egész nyáron nyílik.

Pink begonia flowers in the garden.

Begónia

Fehér, rózsaszín és piros virágú, zöld, bronz és bordó levelű bájos kis virág. Szedjük le az elhervadt részeit, és tovább bokrosodik virágzása.

Close-Up Of Rosy Periwinkle (Catharanthus roseus)

Rózsás meténg

Más néven a madagaszkári vinka a fehértől  a sötétliláig különböző színekben pompázhat. Jó a szárazságtűrése, akár 25 cm-esre is megnőhet.

Porcsinrózsa

Sötétzöld, bokros, laposan terülő növény. Szigorúan napos helyet kedvelő, ott hozza virágait. Másokkal is szívesen osztozik a helyén, csüngő fajtájú balkon növény.

Törpe nebáncsvirág

Szerencsére kedveli az árnyékot, így félárnyékos erkélyek, teraszok kedvelt növénye. Egyszerűen nevelhető, közepes tápanyag szükségletű. De ne hanyagold el, s akár októberig virágzik.

Gardening, Stiefmütterchen (Viola) auf Gartentisch, Holztisch, im Blumentopf, Pflanzschale, Ziegelsteinwand, Farbenvielfalt

Árvácska

A kétnyári növény rengeteg színben megtalálható. Az őszi virágzása után óvni kell a fagytól és tavasszal újra pompázni fog.

Százszorszép

Egyszerű, de nagyszerű virág, ami feldobja a teraszunkat vidám színével.

Díszcsalán

Színpompás levelei és könnyű gondozása miatt kedvelt választás. Számos fajtája létezik, amelyek különböző színű és mintázatú levelekkel rendelkeznek, így változatos megjelenést kölcsönözhetnek bármelyik környezetnek. Általában nedves, jól vízelvezető talajt kedvel, és részleges árnyékban vagy napos helyen is jól fejlődik.

Orange yellow French marigold or Tagetes patula flower on a blurred garden background. Marigolds.Selective focus.

Bársonyvirág

A büdöske gúnynév ellenére vidám balkonvirág a nagyvirágú és kisvirágú bársonyvirág. Sajnos a csigák is kedvelik, de jó szolgálatot tesz a kertben a tetvek ellen, hiszen elűzi azokat.

"two flower pots of blue Garden Lobelia (Lobelia erinus), aside gardening equipment like metal basket."

Törpe lobélia

Egy bokros, lilás színű virág, ami az erkélyen igazán jól mutat. Vigyázz, hogy ne öntözd túl.