Még nem regisztráltam

Életke

Túl jó vagy, meg sem érdemellek, megfojtasz a szeretetteddel – béna szakítós dumák

Anna Csákó

Ahány ember, annyiféle kapcsolat, és annyiféle elválás – vannak azonban olyan klisék, amelyekbe gyakran belefuthatunk egy szakításkor. Önmagában egyik mondat sem alkalmas rá, hogy leírjon egy egész kapcsolatot, épp ezért lehet fájó, ha csak ezek hangzanak el, minden egyéb magyarázat nélkül. Mélylélektani okokat nem keresünk, csak bemutatunk ezek közül néhányat.

Te melyikkel találkoztál a leggyakrabban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
SimonSkafar / Getty Images

„Legyünk inkább barátok”

Nem azt állítjuk, hogy egy párkapcsolat idővel nem tud átformálódni barátsággá, de ezzel a szöveggel szakítani kicsit gyenge.

MIGUEL MEDINA / AFP

„Ez nekem túl gyors”

Hangzik el általában azután, hogy a kimondója már a csillagokat is leígérte az égről, vagy épp akkor, mikor egy pár hónapok óta megrekedt a randizás fázisában, és a másik fél igényt tartana rá, hogy heti egynél többször is beszéljenek.

Laureen March / Getty Images

„Megfojtasz a szereteteddel”

A ragaszkodásoddal, féltékenységeddel, rigolyáiddal, elvárásaiddal,  feldolgozatlan traumáiddal talán, de a szereteteddel biztosan nem.

Szajki Bálint / 24.hu

„Nincs időm egy kapcsolatra”

Arra van időd, amire szakítasz. Ezért szakítasz. Ez így még logikusnak is tűnik.

Szajki Bálint / 24.hu

„Ki kell próbálnom új dolgokat”

És ezen logika mentén azt ugye egy párkapcsolatban nem lehet.

Christophe Perelle / Biosphoto / AFP

„Nekem nem való egy kapcsolat”

Az önismeret tiszteletreméltó, főleg, ha valaki elkezd azon dolgozni, hogy a jövőben alkalmassá váljon egy párkapcsolatra – ilyenkor csak az vet kérdéseket, hogy a szakítás után egy héttel kinek a kezét fogja volt párunk az Instagramon?

Riccardo Milani / Hans Lucas / AFP

„Szeretlek, de…”

Ez egy jolly joker, mert akár őszinte dolog is következhet a „de” szócska után, viszont gyakran csak egy „…de túl magas/alacsony/kövér/sovány vagy” csap le helyette.

Miho Takahashi / The Yomiuri Shimbun / AFP

„Túl rövid az élet…”

„…és azt a keveset sem szeretném veled tölteni.” Klisé ez is, de az általunk hozzátoldott mondattal legalább őszinte lenne.

Buena Vista Images / Getty Images

„Túl jó vagy hozzám”

Ja, akkor nincs is több kérdés.

Vladimir Godnik / Getty Images

„Nem érdemellek meg”

Igazság is lehet mögötte, de a szakítás előtti mérlegállításkor nagy valószínűséggel nem ez volt a döntő ok.

Cirip cirip

Szép, mikor egy pár már szavak nélkül is megérti egymást, de szakításkor azért jól esne, ha a másik is megszólalna – fekete öveseknél az is, ha egyáltalán adnának magukról életjelet.