Még nem regisztráltam

Életke

Spájzolás, óraátállítás, hulló falevelek – neked miről jut eszedbe azonnal az ősz?

Anna Csákó

Magunk is meglepődünk olykor, hogy bizonyos kifejezések hallatán milyen váratlan dolgok jutnak épp eszünkbe. Rengeteg minden befolyásolhatja saját, különös asszociációinkat, de mi ebben a listában olyan szavakat szedtünk össze, melyeknél – különösebb fantázia nélkül is – bárki lelki szemei előtt az ősz fogalma jelenik meg.

Neked melyikről jut eszedbe azonnal az ősz?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
Farkas Norbert / 24.hu

Hulló falevelek

Télen még meztelenek a fák, tavasszal felöltöznek, nyáron teljes pompájukban láthatjuk őket, ősszel viszont bátran beleugorhatunk az összegereblyézett avarkupac közepébe.

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Szőlő

Néhány fajtájuk már nyáron is érik, de a szőlő igazi szezonja kétségkívül az ősz.

Mensent Photography / Getty Images

Meleg színek

Bár az idő egyre hűvösebb, a barna, sárga, piros, narancssárga és ezek legkülönfélébb árnyalatai mégis az őszt juttatják eszünkbe.

BERTRAND BODIN / Only France / AFP

Gesztenyegyűjtés

Vagy csipkebogyó. Vagy toboz. Esetleg vadvirágok vagy épp falevelek.

MARIJAN MURAT / dpa Picture-Alliance / AFP

Óraátállítás

Egyébként sem szeretjük, de az őszi óraátállítás még a tavaszinál is mostohább, hisz tudjuk, ezentúl hónapokig egyre rövidebb nappalok várnak ránk.

Varga Jennifer / 24.hu

Eső

Ugyan nem az őszi hónapok közül kerül ki az év legcsapadékosabbja, egy ködös, nyálkás, saras utcáról készült fényképet időben valahol szeptember és november között helyeznénk el.

onurdongel / Getty Images

Spájzolás

Azt gondolhatnánk, hogy a hűtőszekrények megjelenésével és a globalizáció hatására okafogyottá vált bespájzolni az éléskamrába, de a házi savanyúságok és lekvárok mindig jobban fognak esni, mint amit a boltban megvehetünk.

Masaki Akizuki / The Yomiuri Shimbun / AFP

Halloween

És természetesen Mindenszentek és halottak napja, de asszociációs képként egy világító töklámpás tán még mindig barátságosabb, mint egy szitáló ködben, sírhely előtt imádkozó özvegy.

Mohos Márton / 24.hu

Tanszerek

Ha meglátjuk augusztus közepén az áruházláncok polcain sorakozó füzeteket és illatos radírokat, már tudjuk, hogy hamarosan vége a nyárnak.